Šok za Hrvatsku: Najbolji vaterpolista sveta zbog srčanih problema završava karijeru?

sandro sukno

Zvanično najbolji vaterpolista sveta, Sandro Sukno, možda će biti prinuđen da završi karijeru u 27. godini, zbog srčanih problema.

Hrvatskom asu su u oktobru otkriveni zdravstveni problemi, koji su zahtevali dalje pretrage. Sukno je nedavno bio na dodatnim pregledima, a kardiolog iz Rima Paolo Zepili je konstatovao da do kraja sezone neće moći da igra, te nagovestio da je i nastavak karijere pod znakom pitanja.

Koliko god bio spreman na svaku opciju, ovako nešto potpuno šokira, pa tek mi je 27 godina. Moram da napravim još analiza da vidimo šta će biti, rekao je Sukno za Tportal.

Sandro Sukno je vodio “barakude” do svetskog zlata prošlog leta u Mađarsskoj, a nedavno je izabran za igrača godine. Ima ugovor sa Pro Rekom do leta sledeće godine, ali sada je izvesno da ga neće odraditi do kraja.

To je jako neprijatna vest, ali ipak je zdravlje svakog sportiste prioritet za nas. Igraćemo bez jednog od najboljih na svetu, to je veliki izazov za ostatak sezone za našu ekipu u Evropi i italijanskom prvenstvu, rekao je predsednik Pro Reka Mauricio Felugo.

Komentari