Zvezda odbila pet miliona evra i odustala od najavljenog pojačanja

Zvezdan Terzić

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, otkrio je nove detalje u vezi sa prelaznim rokom koji je pred vratima. Crvena zvezda je odbila ponudu vrednu pet miliona evra, ali i odustala od dugo najavljivanog pojačanja.

– Imali smo konkretnu ponudu od pet miliona evra za Radonjića, jedan nemački bundesligaš pokazao je veliko intereseovanje da ga odmah angažuje. Odbili smo, jer mislimo da je Nemanja vanserijski igrač, čije vreme tek dolazi i koji će imati još mnogo toga da pokaže – rekao je Terzić za Novosti.

Do sada se najviše licitiralo sa odlaskom Ričmonda Boaćija.

– Mi za Boaćija još nemamo nijednu konkretnu ponudu. Postoji zasada ogromno interesovanje klubova iz Engleske, Francuske, Španije i Kine. Međutim, sva ta priča i “gađanje” brojkama od sedam, osam, 11 miliona evra su gluposti. Nismo još ni sa kim konkretno pričali o njegovom transferu. Boaći će otići ako bude dobio konkretnu ponudu, potpisao je letos ugovor na tri godine i mi nigde ne žurimo. Nećemo ga prodavati po svaku cenu – naglasio je Zvezdin direktor.

Kada su ostali stranci u pitanju, najbliži ostanku je Gelor Kanga.

– Sa Kangom smo blizu dogovora da produži ugovor. Donald i Le Talek su već u klubu dve i po godine i verovatno je kod njih došlo i do određenog zasićenja, a već su u godinama kada treba i da zarade neki novac. Pregovaramo i sa njima o produžetku saradnje, a oni se nećkaju. Ugovor im ističe u junu, a mogu i sada da odu ukoliko nađu povoljne angažmane.

Terzić je otkrio da od dovođenja Mirka Ivanića, crnogroskog reprezentativca i veziste BATE Borisova – nema ništa.

– Razmišljali smo o njemu, ali smo odustali. Crvena zvezda još nije na tom nivou da plati obeštećenje za igrača od 1,7 miliona evra. Trebaju nam dva bočna igrača, tu moramo da pojačamo konkurenciju, a taj jedan može da igra i špica, uz Pešića, pod uslovom da ode Boaći. Takođe, sa Real Sosijedadom smo stupili u pregovore jer želimo da otkupimo ugovor Srđana Babića, da bude 100 odsto naš igrač. On je 1996. godište, snažan štoper, levonog, i neko ko se uklapa u naše dugoročne planove, zaključio je Terzić.

Komentari