Naš teniser dobio ulicu u rodnom gradu svog oca

Janko Tipsarević

Opština Brus se nalazi u Rasinskom okrugu, čiji je centar grad Kruševac, a planina Kopaonik, najvećim delom, nalazi se na teritoriji ove komune.

Pored Kopaonika, Brus je poznat i po teniseru Janku Tipsareviću, čiji je otac rođen u Brusu, a i sam teniser često je boravio u ovom kraju. Postoji priča da je lokalna samouprava svojevremeno finansirala put Janka Tipsarevića i njegovog oca na jedan turnir, dok je još bio junior, pa se Janko odužio tako što je poklonio Domu zdravlja u Brusu sanitetsko vozilo.

Sada je ova Opština učinila čast proslavljenom teniseru tako što će jedna ulica nositi njegovo ime. Radi se o dosta dugoj ulici koja vodi ka putu za planinu. Inače, Janko Tipsarević, koji se oporavlja od još jedne operacije, iskoristio je pauzu da poseti rodbinu u Brusu i fotografiše se pored natpisa ulice sa njegovim imenom. Tu fotografiju je postavio na društvene mreže.

Samo jako!!! #samojako #teambuilding #kopaonik @tipsarevictennisacademy

?????? ???? ???? Janko Tipsarevic (@tipsarevicjanko) ????

Pored Janka, ovaj kraj je poznat po još jednom teniseru, pošto je Ilija Bozoljac rodom iz Aleksandrovca župskog, komšijske Opštine Brusu.

Komentari