“Orlovi” desetkovani povredama počeli pripreme za Evropsko prvenstvo

Jovica Cvetković i Žarko Šešum

Rukometaši Srbije počeli su pripreme za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Okupljanje “orlova” i prvi trening u Kovilovu protekli su u znaku otkaza nekoliko igrača koji zbog povreda nisu mogli da se jave selektoru Jovici Cvetkoviću.

– To je ono neprijatno što uvek možemo da očekujemo u ovakvim situacijama. Iskreno sam se nadao da će toga biti što manje, ali desilo se. Otkazali su Strahinja Milić i Ilija Abutović, dok Rastko Stojković ide na operaciju kolena. Imamo problem sa Bojanom Beljanskim, koji je tu, ali mora da se leči. Napukao mu je mišić. Čekamo tu još par igrača. Momir Rnić je slomio nogu i ne ide na EP. Žao mi je. Dobro je igrao na poslednjoj akciji i jedan je od onih igrača na koje sam ozbiljno računao, rekao je Cvetković.

Od 28 igrača sa prvobitnog spiska, praktično je ostalo 24, a do 30. decembra, stručni štab neće moći da računa na igrače koji nastupaju u nemačkoj Bundesligi – Petra Nenadića, Žarka Šešuma, Nemanju Zelenovića i Bogdana Radivojevića, a tu je i Draško Nenadić.

– Bundesligaši nam dolaze pred Novu godinu. Jedva smo sakupili sastav da odemo na turnir u Švajcarsku, ali šta je, tu je. Imaćemo ta dva treninga pred puštanje igrača za doček. Nastavljamo odmah prvog januara sa radom. Imamo četiri dana i to je to. Petog januara je meč sa Makedoncima, a onda smanjujemo intenzitet, ide Božić i polazak na put za Sloveniju osmog januara.

Ambicije ostaju iste uprkos problemima.

– Spremamo se kao da smo kompletni, sa istim ambicijama, zaključio je Cvetković.

Srbija na otvaranju Evropskog prvenstva, 12. januara u Splitu, igra sa domaćinom Hrvatskom.

Komentari