Stolica predstavljen u Vojvodini: Izborićemo se sa anomalijama u srpskom fudbalu

Ilija Stolica

Ilija Stolica je predstavljen kao novi trener Vojvodine.

Doskorašnji šef stručnog štaba Voždovca izjavio je da omladinska škola mora da bude zaštitni znak Vojvodine.

Da vam pričam o tradiciji, šmeku, istoriji i posebnosti Vojvodine, školi ovog kluba i svemu onome što je vezano za njega, nema potrebe, znate svi. Bio sam svestan prethodnih dešavanja u klubu koja nisu bila u njegovom renomeu, pre svega što se tiče čestih smena trenera. Omladinska škola mora da bude zaštitni znak FK Vojvodina, rekao je Stolica na predstavljaju, a preneo Mondo.

Posle ostavke u Voždovcu Stolica je najavio odlazak iz srpskog fudbala, ali se predomislio.

Osnovni razlozi su moja potpuna samostalnost i autonomija u radu. Tu su i čvrste garancije da će doći do finansijske stabilizacije i treće da posle svega što sam doživeo u Voždovcu više nikada ne dođem u situaciju da mi igrači budu uplakani. Izborićemo se sa anomalijama u srpskom fudbalu, a ja imam obavezu da se ne povlačim nego da zauzmem svoje mesto pored terena. Vojvodina mi je to omogućila u nastavku sezone, dodao je Stolica.

Osmo mesto posle prvog dela sezone ne može da zadovolji nikoga u klubu.

To klub ne zaslužuje ni po jednom parametru, želimo da napredujemo na tabeli i da izborimo Evropu, jer Vojvodina to zaslužuje. Postoji ambicija da se napravi klub koji će u narednoj godini upeti da izađe na megdan Crvenoj zvezdi i Partizanu i da se bori za titulu prvaka. Potrebna su nam pojačanja, krenuli smo to da rešavamo, a o svemu ćemo vas obavestiti konkretnije kada dođe vreme za to, zaključio je novi trener Vojvodine.

Komentari