Novak broji sitno, nestrpljenje sve veće

novak đoković

Najbolji srpski sportista svih vremena, Novak Đoković, vraća se na teren. U petak će srpski teniser ponovo izaći na veliku scenu, na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

U intervjuu za uticajni portal iz UAE „sport360.com“, Đoković je rekao da jedva čeka taj trenutak.

– Iza mene je uzbudljiv period, nešto potpuno novo u životu. S jedne strane, teško, mnogo teško, ali s druge strane i velika lekcija. Nikada nisam bio povređen dugo, nikada nisam bio operisan, a nikada nisam propustio Grend slem i bio toliko van terena, rekao je Đoković.

Novak Đoković

– Međutim, došao sam do tačke, kada mi je univerzum rekao da ne mogu više da igram. Nema šanse. Ne mogu da pomerim ruku, rekao je trenutno 12. igrač sveta i dodao:

– Ne mogu da dočekam kada ću se vratiti, kada ću poćeti da igram. Četiri i po meseca nisam uzeo reket u ruke, to je ogromna promena. To je bio težak period, ali nisam želeo da rizikujem, da pogoršam stanje. Iskoristio sam ovo vreme da pronađem nove načine kako da svoje telo oporavim, da nađem novi način igre, kao i da se pripremim psihički. Pokušavao sam da steknem nova znanja iz sportske nauke, ali i iz tehnologije, ispričao je Đoković.

Tokom perioda oporavka naučio je kaže i da bude strpljiv.

– Da, strpljenje je nešto što, generalno, nedostaje teniserima. Jednostavno, naš posao od 1. januara do 20. novembra je samo bam, bam, bam… Nemaš vremena da se smiriš, da budeš staložen, konstantno tražimo najbrža rešenja, najbrže udarce, rekao je Đoković.

Komentari
Advertisements