I Barsa spremila listu želja za pod jelku

Leo Mesi i navijači Barselone

I pored odličnih igara u Primeri i velike prednosti već na sredini sezone, Katalonci planiraju da se pojačaju.

Barselona krije fudbalere koji se nalaze na spisku želja trenera Valverdea, ali je španska “Marka” došla do saznanja da se radi o petorici igrača, Rusu, Francuzu i trojici Nemaca.
Prevashodni cilj Ernesta Valverdea je da pojača defanzivni deo tima, ali isto tako želi da pojača vezni red za predstojeće okršaje u Ligi šampiona i Primeri.

Po “Marki” prva meta Katalonaca je fudbaler Arsenala i nekadašnji član Reala, Mesut Ezil, koga već dugo žele da vide u svojim redovima, a nadaju se da će ove zime i uspeti u toj nameri. Pored Ezila, još dvojica Nemaca su na radaru. Radi se o igračima Šalkea Maksu Mejeru i Leonu Gorecki koji su zablistali ove jeseni.

Ukoliko se izjalovi posao sa Mesutom Ezilom, Barsa bi se okrenula dovođenju fudbalera Liona, Nabila Fekira. Iako Francuz može da igra i u špicu napada, Katalonci bi ga koristili kao isturenog vezistu.

Malo iznenađenje na ovoj listi potencijalnih pojačanja je ime mladog Rusa, veznog igrača moskovskog CSKA, Aleksandra Golovina, ali je ovaj 21-godišnjak igrao sjajno u dresu “armejaca” i ne bi čudilo ako se već na zimu preseli u toplije krajeve, konkretno na Kamp Nou.

Komentari