Boaći u konkurenciji za najboljeg fudbalera Gane u 2017!

Ričmond Boaći

Napadač Crvene zvezde, Ričmond Boaći, nalazi se u užoj konkurenciji fudbalera koji su kadnidati za najboljeg fudbalera Gane u godini koja je na izmaku.

Godina 2017. ne može se nazvati uspešnom za reprezentaciju Gane. Popularne ,,crne zvezde“ nisu uspele da izbore plasman na Svetsko prvenstvo po prvi put nakon 2006. godine, uz to, doživeli su neuspeh osvajanjem četvrtog mesta na kontinentalnom prvenstvu Afrike – Afričkom kupu nacija.

Jedan od fudbalera koji je pravo otkrovljenje u 2017. godini za reprezentaciju Gane je napadač Crvene zvezde, Ričmond Boaći, koji se nalazi u konkureciji za igrača godine u toj zemlji.

Glavnu borbu sa njim, prema pisanju ,,Gana sokera“, vodiće Tomas Parti, vezista Atletiko Madrida, dok se tu još nalaze i igrači poput Kristijana Atsua iz Njukasla, Adolfa Adome iz Aston Vile…

O Boaćiju, koji je izabran u najboljih 11 reprezentativaca Gane, govori se samo u superlativima.

 – Ako tražite reč kojom biste opisali Boaćijeve igre u 2017, onda je to ‘golovi’. Svaki put kada biste potražili neku vest o njemu, izašao bi novi broj golova koje je postigao, stoji na ,,Gana soker“.

Od januara meseca, pa do sada, Ričmond Boaći odigrao je 47 utakmica za Crvenu zvezdu i postigao 38 golova.

 

Komentari
Advertisements