Sergej transferom spašava Vojvodinu

Sergej Milinković-Savić

Ukoliko Sergej Milinković-Savić iz Lacija pređe u neki drugi klub i ako se obistine informacije o visini transfera, ogromnu korist od svega mogla bi da ima i novosadska Vojvodina.

Ovih dana se govori o interesovanju Pari Sen Žermena za odličnog vezistu Rimljana, pominje se obeštećenje od više od 100 miliona evra, a po poslednjim informacijama čak 170 miliona. Tada bi, po pravilima FIFA i Mehanizmu o solidarnosti po Aneksu 5 i Članu 1 Doprinosa solidarnosti, Vojvodini trebalo da pripadne 10 odsto od tog transfera, dakle, 17 miliona evra!

Pomenuti Član daje klubu za pravo potraživanja ukoliko je 16. ili 17. rođendan proveo u matičnom klubu, do 10 odsto od transfera, naravno tu su uključeni troškovi kluba u kome je igrač ponikao.

Činjenica je da je Sergej Milinković-Savić svoj prvi profesionalnii ugovor potpisao za novosadski klub 26. decembra 2012. godine i da je pre toga nastupao za podmladak istog kluba, ondi bi po tome procenti bili zagarantovani.

Čak i da bude neki procenat manje, sigurno je ba bi Voša imala veliku korist od transfera SMS-a i rešila bi se svih dugova koje ima. Potvrdio je to i Saša Drakulić sportski direktor Vojvodine.

Sergej je ponikao i trenirao ovde. Pravilnik FIFA je jasan i verujemo da će biti poštovan. Neka bude i neki procenat manje, ali je sigurno da bi klub rešio većinu svojih problema koji nisu mali. Ne znam da li će Sergej biti prodat na leto i za koliko novca, ali bi u svakom slučaju, kada se to desi, klub živeo mnogo bolje, rekao je Drakulić za Kurir.

Navijačima kluba iz “srpske Atine” ostaje da maštaju i da požele svom bivšem igraču još bolja izdanja u Laciju, koja će mu cenu, već sada ogromnu, podići još više.

Komentari