Orlovi otputovali u Švajcarsku

Darko Đukić

Muška rukometna reprezentacija Srbije utputovala je u Vintertur, gde će učestvovati na tradicionalnom turniru “Yellow Cup”.

Selektor Jovica Cvetković je na put poveo 16 igrača. Pošteđen je Bojan Beljanski zbog povrede, dok će se petorica igrača iz Bundeslige, kao i Draško Nenadić naknadno pridružiti pripremama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Tibor Ivanišević, Dejan Milosavljev i Vladimir Cupara.
Krila: Dobrivoje Marković, Vanja Ilić, Nemanja Ilić, Darko Đukić, Vukašin Vorkapić.
Pivotmen: Mijailo Marsenić.
Bekovi: Milan Jovanović, Stefan Vujić, Darko Stevanović, Nikola Crnoglavac, Stefan Ćirić, Nemanja Obradović i Petar Đorđić.

Srbija se u petak, 29. decembra od 18.20 časova sastaje sa selekcijom Švajcarske, dok drugi polufinalni par čine Rusija i Rumunija. Utakmice za plasman na programu su u subotu 30. decembra.

Odradili smo pet treninga na kojima smo započeli sa pripremom za ono što nas čeka u Splitu. Radili smo podjednako, napad i odbranu, a bez obzira što na turnir idemo u kombinovanom sastavu, želimo da pobeđujemo. Nismo poraženi u 2017. godini u prethodnih šest odigranih mečeva i normalno je da želimo da godinu završimo pozitivno. I u ovakvom sastavu, idemo na pobedu protiv Švajcaraca, kao i u drugom meču gde nas čekaju Rusi ili Rumuni, rekao je Darko Đukić, a preneo sajt RSS.

Komentari