Kokeza: FSS pomogao Zvezdi da prođe monitoring UEFA, Terzić živi od fudbala, ja za fudbal

Slaviša Kokeza

Poznato je da je odnos između Crvene zvezde i predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze na veoma lošem nivou.

Iz Ljutice Bogdana stalno su stizale otrovne strelice na adresu njenog bivšeg funkcionera, kako postoji sprega između njega i FK Partizan.

Prvi čovek FSS je u razgovoru za Informer otkrio nove detalje, na koji način je Savez pomagao našim najvećim klubovima.

Na današnji dan večiti rivali duguju veliki novac FSS-u. Evo u ponedeljak kod mene u kancelariji bio je predsednik Zvezde Svetozar Mijailović kako bi tražio novu pomoć od FSS. Ako ne pomažemo ništa, zašto su dolazili opet? Naravno da treba da dođu i naša je obaveza da pomognemo svima u Srbiji. Dali smo im pozajmicu od 500.000 evra. U julu prošle godine dali smo više od 800.000 evra Zvezdi za plaćanje bivših igrača, kako bi prošla monitorning UEFA. Dali smo bespovratno sredstva za kupovinu video-nadzora na stadionu Partizana, oko 100.000 evra, kao i za postavljanje terena sa veštačkom travom na “Marakani”. Imamo ugovore o isplaćenom novcu, rekao je Kokeza za Informer.

O Zvezdanu Terziću Kokeza je rekao:

Sve staje u jednu rečenicu. Ja živim za fudbal, a on od fudbala.

Kokeza je prokomentarisao i česte žalbe na suđenje u Super ligi Srbije, prvenstveno od strane večitih rivala.

Bilo je mnogo problema, a najviše su se žalili Zvezda i Partizan. U većini slučajeva njihove žalbe, kao i njihova saopštenja, bile su potpuno neargumentovane. Činjenica je da večiti imaju bar 30 posto bolje suđenje nego svi ostali klubovi u Srbiji. I oni daju sebi za pravo da se žale na suđenje?! Večiti podrazumevaju da, kad igraju protiv manjeg kluba, sudija mora da sudi u njihovu korist! To je neprihvatljiv način razmišljanja.

Kokaza je istakao i koliko je njegov prethodnik Tomislav Karadžić pomagao Partizanu i Crvenoj zvezdi u prošlosti.

Karadžić je zajedno sa Zoranom Lakovićem mnogo pomogao i Zvezdi i Partizanu. Pre svega u finansijskom smislu, kao i prilikom rešavanja različitih problema u UEFA i u monitoringu. To stoji u papirologiji FSS. Dali su kompletan novac Zvezdi za reflektore i rasvetu, a Partizanu obezbedili zamenu i rekonstrukciju terena. Da li je Tole pomagao Partizanu na štetu Zvezde? Može svako da misli šta hoće, ali ja se pitam koji je to mehanizam da predsednik FSS utiče na to kako će neka utakmica ili prvenstvo da se završi!, dodao je Slaviša Kokeza.

Komentari