Prvi reket Srbije o planovima za 2018. godinu

Aleksandra Krunić

Aleksandra Krunić igrala je sjajno u drugoj polovini 2017. godine i napredovala do 53. mesta na WTA listi.

Srpski reket broj jedan je u razgovoru sa sajt Teniskog saveza Srbije istakla da će sezonu početi na WTA turniru u Brizbejnu, na kojem će biti u glavnom žrebu.

-Novu Godinu ću dočekati u Brizbejnu, najverovatnije u krevetu spavajući pošto je to sa nedelje na ponedeljak, a tada počinje turnir. Tu su mi trener i sestra. Danas sam saznala da sam ušla u glavni turnir u Brizbejnu, tako sam eskivirala tri kola kvalifikacija u najboljem slučaju, što mi je drago. Godina počinje Brizbejnom, zatim Sidnej i Melburn, a onda kućici dragoj, rekala je Krunićeva za sajt TSS.

Borbena Srpkinja naglasila je da je našla stalnu partnerku u dublu za 2018. godinu.

Što se tiče dubla, planiram da igram celu godinu sa Katarinom Bondarenko. Rangom ne ulazimo na sve turnire, ali ja sam odlučila da neću traržiti nekoga sa kim mogu biti u turniru, ostaću lojalna toj odluci. Jako mi prija Kaća na terenu, imamo jednu lepu energiju, ja igram dubl iz zadovoljstva i to mi nije prioritet kao što nije ni njoj, tako da svaki turnir gde rangom upadnemo u takmičenje i svaki meč koji dobijemo je dobro došao. Dubl koristim i malo umesto treninga, malo za neko uživanje i neću svuda igrati, ne mogu ni psihički da iznesem sve mečeve u singlu i u dublu jer me singl jako zamara i kad mi treba odmor onda moram na dubl, a to mi nekad stvarno ne odgovara. Svakako nećemo ulaziti na veće turnire, tako da će to samo, na takav način da se rešava, dok ne poboljšamo renking.

Krunićeva je sebi kao cilj u singl konkurenciji postavila plasman među najboljih 30 teniserki sveta.

Želje su uvek iste, ali volela bi i mislim da je realno da uđem u top 30 ove godine, jer sam već nadomak 50. Nemam šta da branim do šljake i mislim da je to lepa prilika za mene da odigram što bolje, naravno ako stanem zdrava i ako budem pametna sa turnirima. Top 30 mi je cilj, volela bi da uđem u top 50 posle Australije, da pređem tu barijeru. To su neki ciljevi i ambicije, videćemo, mislim da je realno, ali naravno treba da se poklopi dosta stvari da bi se to desilo, dodala je Aleksandra Krunić.

Komentari