Povreda Teodosića, Bogdanović dobar u ubedljivom porazu Kingsa [VIDEO]

Miloš Teodosić

Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica sa različitim uspehom ušli su u 2018. godinu.

Teodosić i Bjelica su sa LA Klipersima, odnosno Minesotom ostvarili trijumfe, dok su Sakramento Kingsi Bogdana Bogdanovića doživeli još jedan ubedljiv poraz.

Klipersi su savladali Šarlot, a Teodosić je za 28 minuta postigao 8 poena (2/7 za tri, 1/3 za dva poena), uz 5 asistencija i 1 skok. Teodosić je zabrinuo sve u klubu tri minuta pre kraja susreta kada je hramljući napustio teren zbog povrede skočnog zgloba i nije se vraćao na parket. Za sada još uvek nema zvaničnih informacija o težini povrede, ali je Dok Rivers posle meča izjavio da se radi o rutinskom iskrenuću zgloba i da nije povezana sa plantarnim fascitisom koji je prethodnih meseci mučio srpskog reprezentativca.

Sjajno veče imao je Lu Vilijams koji je postigao 40 poena, dok je Blejk Grifin postigao 25, uz 7 skokova i 6 asistencija. Osim Tea 8 poena postigao je i DeAndre Džordan koji je dodao i 16 skokova. Kod Šarlota Kemba Voker je bio najefikasniji sa 30 poena.

Nemanja Bjelica se polako vraća u ritam nakon oporavka od povrede, a protiv Indijane je na parketu dobio najviše vremena od kako se vratio na parket. Bjelica je igrao 17 minuta, ali nije imao svoje veče – postigao je 4 poena, uz 2 skoka, 1 asistenciju i 2 blokade, ali se propisno ispromašivao (2/8 za dva, 0/3 za tri poena).

Minesota nijednog trenutka nije imala rezultatski minus, a najbolji je bio Džimi Batler sa 26 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Tauns je dodao 18 poena i 14 skokova, 4 asistencije i čak 6 blokada, Gibson je ubacio 17 poena, a Vigins 14. Kod Indijane Jang je bio najefikasniji sa 20 poena, dok je Bojan Bogdanovića postigao 13.

Bogdan Bogdanović je kao starter u porazu od Memfisa igrao 28 minuta i postigao 8 poena, uz 5 skokova i 5 asistencija (2/5 za tri, 1/2 za dva poena). Koli-Stajn je bio najefikasniji kod Kingsa sa 21 poenom, Hild je ubacio 15, a Templ 13 poena. Kod Memfisa je bivši igrač Sakramenta Tajriki Evans bio najbolji sa 26 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Indijana – Minesota 90:107
LA Klipers – Šarlot 106:98
Sakramento – Memfis 96:114

Komentari