Đorđević otkrio koju će reprezentaciju voditi nakon Srbije

Aleksandar Đorđević

Aleksandar Đorđević sa uspehom predvodi reprezentaciju Srbije. Na poslednja četiri velika takmičenja Orlovi su osvojili tri srebrne medalje (Svetsko prvenstvo 2014, Olimpijske igre u Riju 2016 i Eurobasket 2017.)

Selektor Srbije je za italijanske medije istakao da će jednoga dana sesti na klupu “Azura”.

Mi smo ponosni Srbi, ali smo izabrali Milano i Italiju za dom. Jednog dana ću sigurno voditi reprezentaciju Italije. To će se sigurno dogoditi, ali još nije vreme, jer u Srbiji radimo odličan posao. Kao grupa stalno napredujemo, a kod nas je na prvom mestu poštovanje i zajedništvo. Ako su nepristojan prema saigračima, bez obzira na poziciju nema mesta za tebe. Mi smo jedno i to se vidi. Nije lako voditi i klub i reprezentaciju. Umor je neizbežan, ali tvoja svrha pomaže da se do savlada, rekao je Đorđević za medije u Italiji.

Legenda srpske košarke je trenutno na klupi minhenskog Bajerna, sa kojim takođe beleži veoma dobre rezultate. Đorđević je obrazložio zbog čega je izabrao da radi u Nemačkoj.

Bajern želi da bude među najboljim timovima u Evropi. Ipak u Minhenu se to radi na nemački način, bez preteranih investicija. Odlučio sam se za Nemačku, jer će Bundsliga biti jedna od najboljih u Evropi. Želja je da bude najbolja do 2020. Taj projekat je rođen pre deset godina i rezultati su vidljivi. Nemci rade na infrastrukturi, košarkaškoj kulturi. Dvorane su stalno pune. Imali smo prosek od 6.100 gledalaca prošle godine, dodao je selektor Srbije.

Komentari