Alimpijević o statusu Radičevića i Kešelja

Dušan Alimpijević

Košarkaša sezona se zahuktava, a Crvena zvezda polako pronalazi pravi ritam.

Crveno-beli su na čelu ABA lige, dok su Evroligi vezali nekoliko pobeda i još uvek su u igri za Top 8.

U igračkom kadru došlo je do određenih pretumbacija. Nikola Radičević i Marko Kešelj izgubili su status prvotimaca. Strateg Zvezde Dušan Alimpijević je intervjuu za Mozzart sport istakao da se na njih i dalje računa, ali da je momenat takav da trenutno nisu u prvom planu.

Alimpijević je naglasio da je Radičević dobro odradio pripreme, ali da ga je povreda sprečila da pokaže šta ume.

Želim da podvučem da je odradio fenomenalan pripremni period gde je bio jedan od zaslužnih za to što smo već tada razigrali neke igrače, između ostalog i Bjelicu. On je odigrao pripreme dobro zato što ga je neko razigrao. Nije on sam. Kvalitetan je igrač, ali neko je to morao da uradi. U tome mu je pomogao Radičević, zaista je vodio tim odlično. Međutim, sa dolaskom Tejlora, desila se povreda. Nezgodna, razvlačilo se duže nego što smo planirali. Mislim da je bio primicač. To su dubinske povrede. Na turniru na Kritu je otišao rovit, odigrao je nešto slabije, i tada je, ne samo on, nego i neki mlađi igrači, pokazao vrlo teško nošenje sa igranjem u Zvezdi i to kada ne igraš dobro. Takve stvari se menjaju iz dana u dan. Preko noći mogu. Svi oni kao mladi igrači ne smeju sebe ni da otpišu za definitivno, a ni obrnuto. ´Tu sam i mene niko ne dira´. E pa nisi, rekao je Alimpijević za Mozzart sport.

Alimpijević je pohvalio odnos Kešelja prema treningu, ali da je njegova nekonstantnost u prethodnih par sezona uticala na gubitak samopouzdanje.

Pokušavam da imam iskren odnos sa svim igračima i da vodimo otvorene razgovore. On je igrač čije su osobine i ponašanje koje pokazuje za svaku pohvalu. To je retkost da igrač poput njega to sve dobro nosi, bez jednog problema, čak učestvuje aktivno u svakom treningu i nema previše zamerki. Najveći problem kod njega je što poslednje tri-četiri godine, kao što sam kaže, nije odradio kompletnu sezonu. Od priprema nadalje. To je ostavilo traga na njemu. Svuda je tražio novu ulogu, što nije lako od sredine sezone. Sada kada je krenuo od početka, to je imalo uticaja i na samopouzdanje. Kao što je sve život, možda je moglo da mu se okrene drugačije. U ovom momentu je to tako. Opet ne kažem, ne znači da se neće okrenuti na drugu stranu, dodao je trener Crvene zvezde.

Komentari