Mihael Šumaher – četiri godine kasnije…

Sumaher

Sedmostruki svetski šampion i bivši vozač Formule 1, Mihael Šumaher, danas slavi svoj 49. rođendan, peti u nizu u teškom zdravstvenom stanju.

Nemački vozač koji je svoje najblistavije vožnje u karijeri pružao u kokpitu Ferarija i zbog koga je Formula 1 dobila mnoštvo fanova, doživeo je u decembru 2013. godine tešku povredu glave na skijanju u Francuskoj, nakon čega mu je dijagnostikovano ozbiljno oštećenje mozga.

Posle vremena provedenog u indukovanoj komi, povremenih buđenja i nekoliko operacija, Mihael se, prema navodima medija nalazi na kućnom lečenju, ali u invalidskim kolicima, gotovo paralisan uz nemogućnost govora.

Sve vesti o njegovom stanju, preneli su mediji, porodica oštro odbija da govori bilo šta o njegovoj zdravstvenoj situaciji i za sada nije poznato da li njegov oporavak teče u pravom smeru.

Ono što je poznato svima, jeste kolika je on legenda u svetu, ne samo ovog sporta, nego uopšte.

Najuspešniji vozač u istoriji ovog sporta najveće uspehe zabeležio je u Ferariju, ali je takođe, vozio još i za ekipe Džonatana, Benetona i Mercedesa, osvojivši sedam titula svetskog šampiona uz čak 155 podijuma.

Čestitke i podrška na današnji dan, kada puni 49 godina, stižu od velikog broja ljudi iz sveta sporta, jer sportske ličnosti poput Mihaela, moraju imati i zaslužuju, ogromno poštovanje.

Jedan od najboljih fudbalera ikada, Brazilac, Pele, je imao posebnu čestitku.

Komentari
Advertisements