Partizan u problemu, Brazilac bliži odlasku, željeni špic daleko od Humske

Žerar Gou

Aktuelni šampion Srbije imaće zanimljiv zimski prelazni rok, u to nema sumnje.

Jedan od najtraženijih igrača crno-belih ovih dana je Brazilac Everton, kome ponude stižu sa svih strana sveta. Posle ruskog Rostova i turskog Genčlerbirligija, za borbenog Karioku zaiteresovao se i član američke MLS lige Orlando, za koji je nedavno potpisao Libijac Mohamed el Monir, doskorašnji levi bek Partizana. Očekuje se povratak Evertona iz Brazila sa odmora, pa će u Humskoj sesti sa njim za sto, ne bi li produžili ugovor koji vezisti ističe u junu.

Ipak, to će biti izuzetno težak posao za sportski sektor šampiona, pošto je za Evertona izuzetno zainteresovan italijanski SPAL, koji veruje da može da pobedi ostale ekipe u trci za potpis defanzivnog veziste Partizana. Po italijanskoj štampi, Everton je blizu Apeninskog poluostrva, pošto je pored SPAL-a, on želja i čelnika Đenove.

Na drugoj strani, još uvek ništa od pojačanja. Nije tajna da crno-beli traže gol igrača, pogotovo ako Kamerunac Tavamba naplati dobre igre ove jeseni na evropskom tržištu. Prvi pik Partizana ove zime je takođe igrač kazahstanskog Kairata, odakle je stigao i Tavamba, Žerar Gou fudbaler iz Obale Slonovače. Gorostasnog napadača upoznali su navijači Crvene zvezde jer je igrao odlično protiv crveno-belih i uspeo da zatrese mrežu u Beogradu.

Njemu je istekao ugovor sa Kairatom, pa Partizan ne bi morao da plaća obeštećenje, ali se pojavio problem na drugoj strani, naravno, ponovo finansijski. Napadaču iz Obale Slonovače ne pada na pamet da igra za manje novca nego u Kairatu, a tamo je imao 800 hiljada evra po sezoni, što Partizan sigurno ne bi ispratio. Kazahstanci su ponudili Gouu novi ugovor ”težak” 600 hiljada za sezonu, ali je to ovaj glatko odbio jer ima ponude iz Rusije, Kine i Saudijske Arabije.

Dakle, mnogo je posla ispred Ivice Ilieva ovog januara.

Komentari