Veliko pojačanje za Megu

Ognjen Jaramaz

Košarkaški klub Mega Bemax će ući značajno pojačan u nastavak sezone.

Novi-stari član Mege postao je igrač iz generacije koja je pre dve godine osvojila Kup Radivoja Koraća, Ognjen Jaramaz.

Talentovani bek koji je na poslednjem draftu izabran kao 58. pik od strane Njujork Niksa, za koje je nastupao u Letnjoj ligi, uzbuđen je zbog povratka u klub u kome se afirmisao.

– Veoma mi je drago što se napokon bliži trenutak kada ću ponovo zaigrati zvaničnu utakmicu. Sticajem nesrećnih okolnosti bio sam primoran da napravim višemesečnu pauzu. U pitanju je bila plućna embolija koja je sada u potpunosti sanirana. Zdrav sam, osećam se odlično i to mi je najbitnije, rekao je Jaramaz a potom i nastavio:

– Takođe, drago mi je što ću prvu narednu utakmicu odigrati u klubu u kome sam proveo prethodnih pet godina. Sistem mi je i te kako poznat. Stoga, neće biti problem uklopiti se, premda sam bio odsutan duži vremenski period. Izuzetno sam motivisan i optimističan kada je u pitanju predstojeći deo sezone… i kada je reč o timu, i kada je reč o meni, naravno. Verujem da će rezultati biti sve bolji kako vreme bude odmicalo, a nadam se i da će moj doprinos takvim rezultatima biti značajan. Sve u svemu, izuzetno sam uzbuđen zbog svega što sledi, izjavio je Jaramaz.

Ognjen Jaramaz će biti igrač sa najdužim stažom u Mega Bemaxu od svih igrača u sastavu kluba. Rođen je 1. septembra 1995. godine, igra na poziciji beka i u Megi je od svoje 17. godine. U ABA ligi je prošle sezone u proseku imao 10.8 poena i 3.6 asistencija, u Košarkaškoj Ligi šampiona je beležio 11.9 poena i 3.1 asistenciju dok je u Super ligi imao 14.5 poena i 3.7 asistencija.

Bio je pozivan je na širi spisak reprezentacije Srbije 2016. i 2017. godine a sa mladom reprezentacijom na Evropskim prvenstvima ima osvojenu bronzu 2014. i zlato 2015. godine.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Komentari