Vuletić likuje, ali ne zaboravlja Zvezdu: Nudimo im iskusnu pravnu pomoć

Vladimir Vuletić

Partizan je odlično prošao, iako su čak i u upravi crno-belih strahovali od novog zatvaranja tribina stadiona u Humskoj, to se nije dogodilo.

Šampion Srbije je prošao samo sa novčanom kaznom, a potpredsednik Vladimir Vuletić, pojasnio je kako je došlo do ovog “veleobrta”.

Želim da istaknem, u svojstvu šefa pravnog tima koji je radio na argumentaciji FK Partizan pred Disciplinskom komisijom UEFA, veliko zadovoljstvo usled odluke koja je naš klub oslobodila od odgovornosti. U pravu postoji jedan pravni standard koji insistira na tome da se ne sme doneti osuđujuća presuda ukoliko ne postoji SIGURNOST VAN SVAKE RAZUMNE SUMNJE u nečiju odgovornost. Još je u drevnom Rimu to načelo definisano kao IN DUBIO PRO REO – ako nema dovoljno dokaza u nečiju krivicu, taj se mora osloboditi od odgovornosti, naveoo je Vuletić u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu.

Pravni tim Partizana je argumentovano i sa velikom pažnjom pripremio pisano izjašnjenje.

Naš pravni tim je izuzetno skrupulozno, argumentovano i sa velikom pažnjom pripremio pisano izjašnjenje koje su članovi Disciplinske komisije, uprkos vrlo zlonamernim optužbama od strane češkog delegata (čiji su sunarodnici naredni protivnik FK Partizan u šesnaestini finala Lige Evrope) umeli da prepoznaju i usvoje našu vrlo složenu pravnu argumentaciju koju smo im predočili. Ovo je drugi put da naš pravni tim, koji čini nas poznati advokat Zoran Damnjanović i Milorad Nikolić, talentovani pravnik u FK Partizan, izlazi trijumfalno, iz gotovo nemogućih pravnih situacija pred organima UEFA. Mi se nismo obazirali na deo domaće javnosti koja se zlurado i potcenjivački pitala kako je moguće da Partizan stalno biva kažnjavan pored pravnog tima koji ga zastupa, što podseća na pitanje kako li je, na primer, svojevremeno, Gavrilo Princip mogao biti osuđen, kad ga je branio vrsni advokat Rudolf Cisler? Ovo je poruka i našim navijačima da ne izlažu naš pravni tim nemogućim zadacima jer smo već na granici pravničkih i profesionalnih mogućnosti., dodao je Vuletić.

On je ponudio pomoć Crvenoj zvezdi u najavljenoj žalbi.

Izražavam i žaljenje zbog kazne našim rivalima, budući da smo svesni da je interes srpskog fudbala da oba naša kluba budu u poziciji da se na najbolji način bore za uspeh, pa, sledstevno najavama da ce uložiti zalbu na ovu odluku, nudimo iskusnu pravnu pomoć koja se već pokazala kao delotvorna u organima UEFA, zaključio je potpredsednik kluba iz Humske.

Komentari