Teo o odlasku u NBA, Džordanu, večeri sa Grifinom…

miloš teodosić la klipers

Plejkmejker Los Anđeles Klipersa Miloš Teodosić je na nekoliko mečeva u NBA ligi dokazao da mu je mesto u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu.

Srpski as je preko bare otišao sa epitetom jednog od najboljih košarkaša u Evropi.

Teodosić je u opširnom intervjuu za Mozzart sport istakao da mu je kao čoveku u i igraču trebao novi izazov.

Hteo sam da pokušam u Americi, da probam i to jer nikada nisam krio da to hoću, ali nisam želeo pošto-poto. Posle šest godina u Moskvi hteo sam nešto novo. CSKA je klub koji mi je mnogo dao, kao i ja njemu i oni su uvek imali prednost kad je Evropa u pitanju, ali meni je bio potreban izazov NBA lige, rekao je Teodosić za Mozzart sport.

Virtuozni plejmejker je naglasio da ima sjajan odnos sa saigračima, od kojih su neki poput Džordana i Grifina velike zvezde u SAD, i da u Klipersima vlada dobra atmosfera.

Saigrači su važni, naravno. Mislim da celoj ekipi odgovara moj stil igre i da su me zato želeli. Naravno da je lakše kad imaš takve atlete pored sebe, a ne mislim samo na Deandrea ili Blejka, nego i na Galinarija, Vilijamsa i druge.

DeAndre Džordan je oduševljen Teodosićevim pregledom igre. Doskorašnji plejmejker CSKA je kazao da se odlično sporazumeva sa vrhunskim centrum na terenu.

Odlično smo se uklopili i to zaista na „prvu loptu“. Volim da igram sa pokretnim i skočnim centrima jer ti daju mnogo mogućnosti u napadu.

Reprezentativac Srbije se osvrnuo i na upoznavanje sa Blejkom Grifinom pri dolasku u Los Anđeles, naglasivši još jedanput odličnu hemiju u ekipi.

Večera je bila sa trenerom, ali je Blejk svratio jer je želeo da se upoznamo, onda smo posle nastavili da sedimo i pričamo. Klipersi su zaista kao velika porodica i jednostavno je kapiten hteo da pozdravi novog igrača koji stiže, dodao je Teo.

Komentari
Advertisements