Veselin Vujović prvo pohvalio hrvatske navijače pa kritikovao selektora Červara

Veselin Vujović

Selektor rukometne reprezentacije Slovenije, Veselin Vujović, osvrnuo se na jučerašnji duel Hrvatske i Srbije na otvaranju Evropskog prvenstva.

Legendarni rukometaš pohvalio je navijače u Splitu, kao i igrače obe selekcije, ali je potom kritikovao selektora Hrvatske, Linu Červara.

Najvažnije da su Splićani pokazali veličinu, poštovali su sportiste, korektno su se poneli prema srpskim rukometašima. Ali i rukometaši na terenu su zaslužni, jer su oni bili korektni između sebe. Evidentno je da je Hrvatska u ovom trenutku puno jača reprezentacija. Možda ne pojedinačno, ali kao kolektiv su dosta jači, zato su ih uverljivo savladali. Mislim da ih u ove dve utakmice čeka lakši posao, iako su Island i Švedska jači od Srbije, ali skinuli su pritisak sa sebe, rekao je Vujović za RTL.

Kritike na račun hrvatskog selektora idu zbog Domagoja Duvnjaka.

Da se Duvnjak nije povredio svi bi rekli da je u pravu jer mu je dao minutažu koja mu je potrebna za samopouzdanje. Sada kada se povredio svi će reći zašto ga je ostavio u igri kad su već skoro vodili deset razlike. Duvnjak nije bio dobro oporavljen. Znao sam da postoji opasnost da na ovom prvenstvu bude van forme. Jer nakon duge pauze si obično raspoložen, željan, sve ti ide za rukom i onda se dogodi period krize. Nisam mislio da može da se povredi, ali Hrvatska je jaka ekipa, domaćin ima na toj poziciji nekoliko igrača, makar oni nisu kao Duvnjak, dodao je Vujović.

Komentari