Cvetković: Momci su ostavili srce na terenu, Šešum: Promašili smo mnogo zicera

Žarko Šešum

Selektor rukometaša Srbije Jovica Cvetković ni posle poraza od Švedske, u drugom kolu Evropskog prvenstva, nije imao šta da zameri igračima.

– Odigrali smo maksimalno 60 minuta u nenormalnim uslovima. Kada to kažem, mislim da pored svih naših nevolja iz pripremnog perioda, izuzetno sam zadovoljan onim što su moji igrači prikazali protiv jedne izuzetne reprezentacije. Najveći problem je bila brza igra Švedske, koju u ovom statusu nismo mogli da pratimo. Ostavili su momci srce na terenu, nemam šta da im zamerim, a sudije su odsudile evropski. Posebno me raduje što smo danas dobili Cuparu na golu. Branio je odlično. Imali smo mnogo lepih akcija i to je ono što mene hrabri. Imali smo padove u igri. Poremetili su nas neiskorišćeni ziceri. Onda poslednji atom snage potrošite da bi stigli rezultat, a tada dođu greške. Nismo mi ekipa koja igra godinama zajedno da bi se mogla očekivati stabilnost i u ovakvim situacijama, rekao je Cvetković posle utakmice.

Žarko Šešum je žalio za propuštenim prilikama u drugom poluvremenu.

– Imali smo šansu deset minuta pre kraja. Bio je to period utakmice 6 na 4, nismo postigli neke golove i preokrenuli utakmicu. Veoma smo nesrećni, ali dali smo sve od sebe. Promašili smo mnogo “zicera” i to je razlog poraza
, istakao je Šešum.

Komentari