Dženkins i Marković jedva čekaju da istrče u “Pionir”

Čarls Dženkins

Navijači Crvene zvezde imaće u utorak priliku da u “Pioniru” pozdrave svog ljubimca, Čarlsa Dženkinsa. Crveno-beli u 18. kolu Evrolige, od 19 časova, dočekuju Himki, a susretu sa beogradskom publikom raduje se i Amerikanac sa srpskim pasošem.

– Biće mi veoma čudno. Hodao sam svakodnevno kroz ove svlačionice, ali ovoga puta ću pred izlazak na teren morati da napustim onu gostujuću, koja isto izgleda kao i domaća, ali je malo udaljenija, rekao je u svom stilu Dženkins.

Bivši košarkaš Zvezde očekuje dobrodošlicu kakvu su ove sezone već imali Štimac i Micić, kada su sa svojim timovima igrali protiv Zvezde.

– Znam da je u pitanju samo utakmica, ali biće jako čudno. Igrao sam toliko mečeva ovde i zaista se svaki put osećam odlično. Video sam kako je publika reagovala kada su se u dvoranu kao protivnici vratili Vasilije Micić i Vladimir Štimac. Nadam se da će tako biti i kada čuju moje ime, izjavio je Dženkins.

Stefan Marković Himki

Jedan od nosilaca igre Himkija, Stefan Marković, takođe je srećan zbog dolaska u Beograd.

– Uvek sam srećan kada mi se ukaže prilika da igram u rodnom gradu. Svi znaju kakva je atmosfera u Beogradu, jedna od najboljih u Evropi. Igrao sam u “Pioniru” i protiv Zvezda i protiv Partizana i atmosfera je uvek bila sjajna. Kada igrati pred takvim navijačima, uvek imate dodatni motiv. Moramo da odigramo hladne glave i svojom igrom da pokušamo da utišamo navijače. Zvezda je uhvatila ritam, igraju mnogo bolje nego na početku sezone, a mi smo u seriji poraza i moramo da odigramo sa mnogo više energije i koncentracije tokom svih 40 minuta. Moramo da obratimo pažnju na Peru Antića i Tejlora Ročestija, koji su veoma iskusni igrači. Biće teško, ali dobro ćemo se pripremiti i boriti za pobedu, rekao je Marković.

Komentari