Srbi krenuli u Zagreb, Cvetković otkrio zašto je promenio plan za poslednji napad

Jovica Cvetković

Rukometaši Srbije u sredu se sele u Zagreb, gde će igrati u drugoj fazi Evropskog prvenstva. Selektor Jovica Cvetković je uveren da njegov tim nije rekao poslednju reč, iako ga očekuju dueli sa snažnim protivnicima.

– Došli smo do Zagreba. Još se nisu slegli svi utisci. Idemo da pobeđujemo. Zasluženo smo došli do druge faze. Dali smo sve od sebe, a pogledala nas je i sreća. Verovatno je razlog i to maksimalno davanje. Sada smo neopterećeni, ali željni da napravimo još nešto dobro, optimističan je selektor Jovica Cvetković.

Prvi rival našeg tima u Zagrebu biće Norveška, u četvrtak u 18.15 časova.

– Svesni smo protiv koga igramo. Znamo da nas čekaju svetski vicešampioni i šampioni. Svesni smo njihove snage, ali tražićemo mogućnost da napravimo korak više u odnosu na sve ovo. Probaćemo da nađemo način da pobedimo i te rivale, koje imamo ispred sebe. Zašto da ne?

Već ste pohvalili mlade snage, pre svih, Milana Jovanovića, najmlađeg igrača na šampionatu koji je uneo preokret u igru u pobedi nad Islandom 29:26.

– Divno je što ste spomenuli tog dečka. U poslednjem tajm-autu sam pravio akciju koja je trebala da se završi na Jovanoviću. Odustao sam u poslednji čas, setivši se mog iskustva sa Olimpijskih igara u Moskvi. Bio sam u njegovim godinama, kada su me stariji igrači gurnuli u nešto za šta nisam bio pripremljen. Dali su mi da šutnem dva sedmerca protiv SSSR u borbi za finale. Promašio sam. Ti momenti me i dalje proganjaju. Ostali su jedna trauma u mom životu. Po neki put se i sada budim sa tim momentima. To je proradilo u mojoj glavi u tom momentu. Nisam hteo da Milan, koji je bez greške odigrao za svoje godine, fantastično za ono vreme koje je proveo na terenu, dođe u situaciju da proživi ono što proživljavam čitav svoj život. U tim momentima bilo mi je bitnije da njega sačuvam, nego da dobijem utakmicu na taj način. Odgovornost su preuzeli najiskusniji igrači. To tako treba. Ne gledam učinak, gledam želju tih momaka da dođu na ovo Evropsko prvenstvo i pruže maksimum. Ne može niko da kaže da se nisu borili. To je sport. Greši se, igra se dobro. Apsolutno stojim iza svakog igrača na ovom Evropskom prvenstvu. Pred nama je veliko iskustvo, veliki izazov. Postoji velika želja da još nešto dodamo do kraja. Verujem u ovaj tim i ovaj trenutak. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe.

Uz rasterećenost ide i razvučen raspored, s obzirom da su tri meča zakazana u sedam dana.

– Svaki sat nam je dragocen za odmor i oporavak. Dobro je što je tako. Imaćemo dovoljno vremena, a vreme radi za nas
, zaključio je Cvetković.

Komentari