EP u rukometu: Neshvatljiv pad Čeha u finišu, Danska hita ka medalji

Detalj sa utakmice Nemačka - Češka

Na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj počelo je takmičenje u drugoj fazi i u grupi II koja se igra u Varaždinu.

U prvom meču Nemačka je po očekivanjima pobedila Češku, ali ”knedličke” imaju za čim da žale posle ove utakmice. Česi su već savladali aktuelnog olimpijskog šampiona Dansku, a malo je nedostajalo da uzmu skalp i evropskom prvaku, Nemcima.

Češka je dobila prvo poluvreme sa jednim golom razlike, a koliko je igra bila izjednačena, svedoči podatak da je najveća prednost nekog rivala bila dva gola. Nemci su dvadeset minuta pre kraja prešli u vođstvo, ali su Česi brzo vratili prednost na svoju stranu, a posle gola Tomaša Cipa, povela je sa 18:16 u 47. minutu. Usledilo je uraganskih deset minuta evropskih prvaka i serija 6:0, koju je zatvorio Pol Druks i koja je rešila pitanje pobednika.

Nemce je predvodio Štefen Fet sa 8 golova, dok je Uve Genshajmer postigao tri. najefikasniji Čeh bio je Cip sa 6 golova, a u ovom tvrdom meču, istakli su se Kasparek i Zdrahala sa po četiri.

Danska je prebolela poraz od Češke, pa je posle Španije savladala i Sloveniju na staru druge faze i vratila se u igru za podelu odličja. Slovenci su tokom čitavog meča zaoostajali za olimpijskim šampionima, a jedino vođstvo imali su u 22. minutu 12:11. Poluvreme su ipak dobili Danci sa 16:14. U nastavku je prednost iznosila od dva do, maksimalno četiri gola razlike, koliko je bilo u finišu. Momci Veselina Vujovića smanjili su u finišu, ali su ostali bez izgleda da se nađu u polufinalu.

Lase Svan je odigrao fenomenalan meč sa 11 postignutih golova, a Mortensen je dodao šest. Miha Zarabec sa 6 i Blaž Janc sa 5 golova, bili su najefikasniji kod Slovenaca.

Nemačka – Češka 22:19 (9:10)
Danska – Slovenija 31:28 (16:14)

U subotu se igraju utakmice u zagrebačkoj grupi I, u kojoj se nalazi i Srbija.
18.15 Francuska – Švedska
20.30 Hrvatska – Norveška

Komentari