Čanak: Dobili smo jednu ratničku utakmicu, novi igrači imaju kvalitet [VIDEO]

Nenad Čanak

Partizan je savladao Cibonu u sjajnoj atmosferi i zadržao šanse za plasman u plej-of regionalnog takmičenja.

Strateg crno-belih Nenad Čanak je istakao da je izvojevana veoma važna pobeda u jednoj borbenoj utakmici.

Značajna pobeda koja nas ostavlja u borbi za četvrto mesto. Otvorili smo utakmicu jako dobro defanzivno, ali smo potom dopustili bivšim evroligaškim igračima Tomasu i Žoriću da se razigraju i kazne svaku našu grešku. Pogrešio sam što sam želeo da novi igrači Von i Si što pre integrišu. Čak i po cenu deficita u rezultatu. To je nemoguće sa jednim treningom. Sve je rezultiralo lošom drugom četvrtinom. U drugom poluvremenu smo odigrali sa boljom kocentracijom u odbrani. Iskontrolisali smo defanzivni skok i zaigrali bolje u napadu. Dobili smo jednu ratničku utakmicu, rekao je Čanak.

Kvanme Von i Bondža Si su debitovali u Partizanu. Čanak veruje da će se oni što pre uklopiti jer poseduju kvalitet.

Ostaje nam vremena da uklopimo dva nova igrača, koji sigurno imaju kvalitet, ali je potrebno vreme za njihovo uklapanje. Si je dva puta ispao u odbrani, što je demoralisalo ekipu, ali smo to korigovali, kazao je Čanak i dodao da je drugačije igrati pred punim tribinama.

Strahinja Gavrilović naglasio je da je Partizan igrao daleko bolje u drugom poluvremenu.

Znali smo kakva nas utakmica očekuje. Cibona je došla maksimalno motivisana. Njihovi igrači imaju puno iskustva, znali smo protiv koga igramo. Izdržali smo, u drugom poluvrenenu smo igrali jače uz podršku tribina. Čestitam svojim saigračima na pobedi, dodao je Gavrilović.

Komentari