Španci razbili Makedonce, veliki korak Danske ka polufinalu

Španija - Makedonija 31:20

Na Evropskom prvenstvu za rukometaše u nedelju su odigrane dve utakmice nakon kojih su Danska i Španija napravile veliki korak ka plasmanu u polufinale.

Danci su u veoma izjednačenoj utakmici savladali Nemačku, a meč je rešen šest minuta pre kraja kada je Danska prvi put na meču stekla tri gola prednosti (23:20). Nemci su uspeli da priđu na 24:23 tri minuta pre kraja, ali je Danska odbila taj napad i 80 sekundi pre kraja golom Lindberga povela 26:23.

Nemačka je do kraja uspela da postigne još dva vezana gola, ali za poslednjih 13 sekundi nisu uspeli da oduzmu loptu protivniku i eventualno izjednače. Lindberg je bio najefikasniji kod Danske sa 9 golova, legendarni Hansen je postigao 5, a Olsen i Mortensen po 3. U selekciji Nemačke Kun je bio najefikasniji sa 6 golova, dok je Vajnhold postigao 5.

U drugoj utakmici dana uopšte nije bilo neizvesnosti, Španci su nakon deset minuta stekli pet golova prednosti protiv Makedonije (6:1), naši južni susedi uspeli su u jednom trenutku da smanje razliku na 3 gola (7:4) u 17. minutu, da bi do kraja prvog dela postigli samo dva gola i na odmor otišli sa zaostatkom od 9 golova (15:6).

U nastavku su Španci uglavnom održavali dvocifrenu razliku i mirno priveli meč kraju. U pobedničkoj ekipi Gurbindo je postigao 6, a Sole i Figueras po 5 golova, dok su kod Makedonije Manaskov i Stoilov postigli po 4 gola.

Nemačka – Danska 25:26 (9:8)
Makedonija – Španija 20:31 (6:15)
Tabela: Danska 6, Španija 4 (meč manje), Nemačka 4, Makedonija 3 (meč manje), Češka 2 (meč manje), Slovenija 1 (meč manje)

Komentari
Advertisements