Đoković: Lakat nije dobro, sve ovo je frustrirajuće

Novak Đoković Australian Open

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale prvog Grend Slema u sezoni.

Repriza duela iz Melburna od pre dve godine imala je drugačiji ishod – meč je ovoga puta završen pobedom Čunga u tri seta, ali je tokom meča bilo očigledno da lakat Đokoviću pravi velike probleme.

Naročito je to bilo vidljivo u prvom setu kada je sa bolnom grimasom na licu nekoliko puta “otresao” ruku, a u pauzi između prvog i drugog seta urađena mu je i masaža bolnog dela.

Lakat nije dobro, na kraju prvog seta počeo sam da osećam sve jače bolove. Morao sam da se izborim sa tim do kraja, ali nivo bola nije bio takav da bih morao da predam. Frustrirajuće je kada imate toliko vremena za oporavak, a bolovi su i dalje tu. Moram ponovo sve da preispitam, poslednjih nekoliko nedelja dosta sam igrao, moramo da vidimo kakvo je stanje u laktu, rekao je Đoković posle meča.

Posle svega, najbolji srpski teniser je rekao da je srećan što je ipak imao priliku da igra u Melburnu.

Nisam znao da li ću moći da igram, ali uspeo sam da odigram četiri meča. Naravno da sam razočaran jer sam ispao u četvrtom kolu, ali za mene je ovo bio dobar turnir. I to moram da prihvatim, to je realnost, verovatno postoji razlog za sve ovo. Trudim se, dajem sve od sebe, jer volim ovaj sport. Volim da treniram i da napredujem, dodao je Đoković.

Na kraju nekoliko reči i o pobedniku.

Sve čestitke Čungu i njegovom timu. Odigrao je neverovatno, bio je bolji i zaslužio je pobedu. Kad god je bio u problemu “nalazio” je neke neverovatne udarce, bio je kao zid. Impresivno, želim mu sve najbolje. Imamo sličan stil, on ima kvalitet da bude u Top 10, a koliko daleko će dogurati zavisi samo od njega. Poštujem ga, jer je veliki radnik, disciplinovan je, povučen. Vidi se da brine o svojoj karijeri i igrama. Siguran sam da će u budućnosti ostvariti velike rezultate, zaključio je Đoković.

 

Komentari