Mats Vilander: ,,Novak će se vratiti, ako to zaista želi”

Vilander

Teniski stručnjak i komentator Eurosporta, Mats Vilander, smatra da je današnji poraz od Hjona Čunga dobro došao Novaku Đokoviću da vidi gde je posle šestomesečne pauze, prenosi Sport klub.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, poražen je danas u osmini finala prvog Gren slem turnira u ovoj godini i prvog turnira za njega posle šestomesečne pauze od povrede, od strane Koreanca Hjona Čunga sa 3:0 (7:6,7:5,7:6).

Novak je i pored poraza osvojio poene, pošto je prošle godine ispao u drugom kolu ovog turnira.

Čovek koji je po ranijim izjavama, u našoj zemlji poznat kao ne baš veliki ljubitelj Novaka Đokovića, Mats Vilander, prokomentarisao je današnji poraz srpskog tenisera.

 – Čung je zaslužio pobedu, pogotovo pošto je prethodno pobedio i Sašu Zvereva. Snažan je, njegov forhend je ubitačan. Bio je bolji igrač u ovom duelu, zaključio je  Vilander.

Novak je rekao da je imao velike bolove u laktu i da ovo može biti ozbiljniji problem, ali Vilander ne sumnja da će se Đoković vratiti, ukoliko to bude želeo.

– Bilo je ovo previše rano da bi se mislilo da Novak može da osvoji turnir. Verujem da bi on prvi to rekao. Mislim da mu je sve ovo dobro došlo da vidi gde je, da shvati da ima drugih igrača, mladih, koji igraju vrlo slično njemu. Čung igra sa osnovne linije, kreće se dobro kao što je Novak u prošlosti, a fizički je jači u ovom trenutku. Novak igra dobro, vratiće se, ako to zaista želi, dodao je Vilander.

 

Komentari