Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća i ove godine u Nišu

Dejan Tomašević na sastanku u Nišu

Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća održaće se i ove godine u Nišu, a ovaj grad će od 15. do 18. februara rekordni 14. put biti domaćin nacionalnog košarkaškog Kupa.

Ovim povodom, predstavnici Košarkaškog saveza Srbije, generalni sekretar Dejan Tomašević i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović, danas su posetili Niš i razgovarali sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem o samoj organizaciji finalnog turnira, ali i o nastavku uspešne saradnje.

Tomašević i Bulatović su potpisali pismo o namerama kojim je i zvanično potvrđeno da će Niš i ove godine biti domaćin završnog turnira nacionalnog Kupa.

– Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća je zaista značajan za naš grad. Potrudili smo se da i ove godine damo punu podršku u organizaciji kako bi kvalitet ovog događaja bio na najvišem nivou. Razgovarali smo i o nastavku uspešne saradnje. Želimo da i reprezentacija bude gost našeg grada u naredenom periodu – izjavio je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević očekuje da Niš i narednih godina bude domaćin nacionalnog košarkaškog Kupa.

– Kada smo pravili anketu i pitali klubove koji je to grad gde biste najviše voleli da se organizuje Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, upravo su svi rekli da bi to trebalo da bude Niš. Zbog toga smo se na ovom sastanku dotakli teme o produženju saradnje između Grada Niša i Košarkaškog saveza Srbije, pošto sada ističe taj trogodišnji ugovor. Mi smo zainteresovani da i ubuduće organizacija nadmetanja za „Žućkovu levicu“ bude poverena Nišu. Poznato je da će domaćin jedne od grupa Evropskog prvenstva za seniorke 2019. godine biti hala „Čair“. To takmičenje je jako bitno za nas. Bilo bi dobro da i naši najbolji seniori neku od utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo odigraju ovde – rekao je Tomašević.

Za trofej će se ove godine boriti Crvena zvezda mts, Partizan NIS, FMP, Mega Bemaks, beogradski Dinamik, čačanski Borac, Zlatibor iz Čajetine i valjevski Metalac.

Komentari