Partizanu pretilo oduzimanje bodova!

Vladimir Vuletic

Fudbalskom klubu Partizan, pretilo je oduzimanje bodova zbog neizmirenih dugovanja prethodne uprave na čelu sa Draganom Đurićem, javio je danas ,,Informer”.

Potpredsednik kluba, Vladimir Vuletić, izjavio je kako je uprava kluba na čelu sa nekadašnjim predsednikom Draganom Đurićem, loše poslovala i da je zbog toga u Partizanu sve do ponedeljka uveče vladala strepnja da bi šampionu Srbije, Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) pretila oduzimanjem šest bodova u nacionalnom prvenstvu.

Glavni razlog za to su neizmirena dugovanja posredniku za transfer Stefana Savića u Mančester siti.

Aktuelna uprava je u ponedeljak izmirila ta dugovanja, pa se u Humskoj sada lakše diše.

 – Imamo tri neverovatna duga iz prethodne uprave. Prvi, jednom grčkom advokatu 650.000 za Adema Ljajića, a taj dug smo nekako smanjili na 350.000. Drugi slučaj, poznatom italijanskom posredniku za transfer Stefana Savića u Mančester siti. On je tražio proviziju od 500.000 evra, ništa mu nije bilo isplaćeno. Tužio je Partizan, FIFA donela pravosnažnu presudu da Partizan do kraja ovog meseca isplati pola miliona evra. U suprotnom, oduzeće nam se šest bodova u prvenstvu. Mi smo to juče platili. Ostalo je duga 130.000 evra za proviziju za transfer Mede Kamare u Bolton, rekao je Vuletić za ,,Informer”.

Vuletić je nasleđene dugove nazvao kosturima iz ormara i naglašava da aktuelna uprava jedva izlazi na kraj sa finansijama baš iz tog razloga.

 Svaki dan se suočavamo s velikim iskušenjima, administrativne, pravne i finansijske prirode. To je posledica neverovatnog poslovanja prethodnih “duhova”, pa nam dugovi iskaču kao kosturi iz ormara I jezivo napadaju naše finansije. Pod predsedavanjem Dragana Đurića mi jesmo uzeli šest titula, na čemu mu čestitam, ali to je koštalo 15 miliona evra duga, od čega je tri miliona neplaćeni porez. To je platila ova uprava i sada naš dug iznosi oko 12 miliona evra, istakao je Vuletić.

Potpredsednik Partizana kaže da se zaposlenima više ništa ne duguje i da su plate u Partizanu redovne, kao i da su odavno nadoknađeni dugovi bivše uprave prema zaposlenima. Takođe, naveo je da se uprava svakodnevno suočava sa novim dugovanjima koja stižu na adresu kluba i da ih više ništa ne iznenađuje.

– Moramo da platimo i iznos za trening komplentaciju 80.000 evra za Klea, što traže Kinezi. Pazite ovo, zahtevi lokalnog autoprevoznika, čije usluge je koristila prethodna uprava, iznose 20.000 evra!? Pa ni prevoz nisu plaćali? Ti kosturi iskaču iz ormara svakog dana. Verujte da ne znam koliko ih ima. Voleo bih da su poslednji, ali ne mogu da garantujem, zaključuje Vuletić. 

Komentari