Ataman objasnio zašto se nije rukovao sa Obradovićem nakon meča

Obradovic i Ataman

Košarkaši Anadolu Efesa poraženi su danas u ,,Ulker areni” protiv Fenerbahčea rezultatom 100:74 u okviru 17. kola turske Super lige, a u centru pažnje bila su dva trenera Ergin Ataman i Željko Obradović.

Šest sekundi pre meča, pri rezultatu 98:74, Fenerbahče je imao posed i imali su poslednji šut na meču posle kojeg su stigli do ,,stotke” i tako načinili Efesu tešku pobedu. Nakon meča, trener poražene ekipe, Ergin Ataman, nije želeo da pruži ruku srpskom stručnjaku i treneru Fenera, Željku Obradoviću.

– Do sada u karijeri, mnogo puta sam pobedio i gubio od Željka. Svaki put smo se rukovali nakon meča. Danas, ja to nisam želeo i on zna zašto. Protivnici i treneri moraju da poštuju jedni druge. Voditi 24 poena razlike i ići na šut u poslednjih šest sekundi je veliko nepoštovanje prema rivalu i našem poslu. Iskreno, žao mi je zbog toga. Kako god, imao je teških nedelju dana. Prvo, skandal sa šamaranjem Melija, a potom je poražen od Olimpijakosa 25 razlike. Žao mi je zbog toga, obrazložio je Ataman nakon današnjeg meča.

Fenerbahče je prvoplasirani tim u Turskoj sa skorom 14-3, dok je Efes na 5. poziciji sa skorom 11-6.

Komentari