Ivančić: Ostaje nam da se okrenemo budućnosti i radimo na potencijalu koji futsal definitivno ima

Goran Ivančić

Futsal reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Sloveniji.

„Orlovi“ su položili oružje pred selekcijom Kazahstana, nakon izjednačene i neizvesne borbe u dvorani Stožice u Ljubljani.

Selektor Goran Ivančić naglasio je da je Srbija pokazala da je dostojan rival renomiranom protivniku.

Čestitam selekciji Kazahstana na prolasku kao i mojim igračima na velikom trudu i borbenosti. Nijanse su odlučivale, ovog puta nismo imali sreće kao protiv Slovenije. Bilo je dosta prilika na obe strane, dostojno smo se suprostavili vrlo jakom protivniku. Objektivno, ovo su naše realne mogućnosti u ovom trenutku, mogli smo korak dalje ali ostaje nam da se okrenemo budućnosti i radimo na potencijalu koji futsal definitivno ima, rekao je Ivančić, a preneo sajt FSS.

Marko Perić je priznao da mu je jako teško zbog poraza.

Razočaran sam porazom, bila je ovo naša najbolja utakmica ali golman Igita je pravio čuda. Bilo je mnogo teško igrati protiv ovakve ekipe koja koristi golmana u polju. Stvarali smo šanse, dali smo maksikum, nažalost nismo uspeli, kazao je Perić.

Jedini strelac za Srbiju u duelu sa Kazahstanom Slobodan Rajčević dodoa je da je cilj ispunjen, ali da ostaje žal za većim uspehom.

Nismo imali sreće da izjednačimo, bilo je dovoljno vremena, pogađali smo stative i golmana, šteta što nismo uspeli. Imali smo za cilj četvrtfinale i u tome smo uspeli ali ostaje gorak ukus jer smo mogli i još jedan korak a nismo uspeli, dodao je Rajčević.

Komentari
Advertisements