Bertomeu odgovorio Janakopulosu: Pao treba Evroligi, ali ne prihvatamo nepoštovanje

Đordi Bertomeu

Burno je ovih dana u Panatinaikosu.

Vlasnik atinskih “zelenih” Dimitris Janakopulos kažnjen je jednogodišnjom zabranom prisustvovanja utakmicama Evrolige, klub je najavio istupanje iz takmičenja, a o svemu će glasati navijači grčkog kluba.

Prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu, tokom konferencije za medije u Istanbulu dotakao se ove teme i odgovorio je Janakopulosu.

Ovo nije baš uobičajena situacija. Moram da kažem da je Panatinaikos potreban Evroligi, ali i da Panatinaikosu trebaju klubovi iz Evrolige. Takođe, ne možemo da prihvatimo nepoštovanje i uvrede na račun naše organizacije i nemamo toleranciju na takvo ponašanje prema navijačima, trenerima ili funkcionerima.

Ukoliko tim želi da ostane u Evroligi, on mora da se prilagodi okruženju. Akcenat mora da bude na sportskim vrednostima, moraju da se poštuju propisi, a na prvom mestu je uvažavanje. U suprotnom, klub ne može da ostane u Evroligi.

Panatinaikos je jedan od najuspešnijih klubova u istoriji Evrolige. Imaju mnogo uspeha i titula. Nažalost, imamo određenih problema sa vlasnikom kluba, ali verujem da ćemo doći u tačku normalizacije odnosa. I to što pre. Međutim, još jednom ponavljam, ne možemo da prihvatimo nepoštovanje, rekao je Bertomeu.

Komentari