Pešić: Odlučio sam da započnem novo poglavlje u karijeri, sezona nije gotova [FOTO]

Svetislav Pešić Barselona

Svetislav Pešić predvodiće Barselonu sa trenerske klupe do kraja sezone.

Čuveni Kari, koji je nasledio Sita Alonsa na kormilu katalonskog giganta, istakao je da mu nije trebalo mnogo vremena da prihvati poziv Barselone.

Srećan sam što sam se vratio u veliki klub. To je bila brza odluka. Razgovarali smo dva, tri dana i odlučio sam da započnem novo poglavlje u karijeri, rekao je Pešić, koji sa Barselonom ima osvojenu evropsku titulu.

Slavni srpski stručnjak je naglasio da je njegov zadatak da podigne poljuljano samopouzdanje ekipi.

Ovde sam da pomognem klubu i da pokušam da unapredim tim. Klub je verovao u mene i to me je motivisalo da se vratim ovde i kao čoveka i kao trenera. Trener je tu da donese samopouzdanje. Ali, šta je samopouzdanje? To dolazi treningom. Osnov tima čine iskusni igrači. Moramo raditi na njihovom samopouzdanju. Problem je u stabilnosti forme. Ipak, oni su pokazali tokom sezone da mogu da igraju ravnopravno sa najboljim evropskim timovima.

Pešić je svestan da ga očekuje težak posao, ali da ekipa još uvek ima vremena da se domogne nekog triofeja i spasi sezonu.

U ACB ligi će biti teško. Real je ubedljivo prvi i biće jako teško da ih dostignemo do plej-ofa. Mi imamo sedam poraza, koliko i Baskonija i Fuenlabrada. Mi želimo da poravimo našu poziciju pred plej-of. Imaćemo mnogo izazova moji igrači i ja. A najvažnije je da sezona nije gotova. Ima prostora za napredak i osvajanje trofeja. Očekuje nas Kup kralja, a ne postoji bolji način da se spremimo za to takmičenje od pobede protiv Bilbaa u ACB ligi. Za nas počinje nova sezona, dodao je Svetislav Pešić.

Komentari