Tošić otkrio tajne Rusima

zoran tošić na utakmici skenderbeg - partizan 0:0, u pozadini je bajram jašanica

Ekspediciju CSKA u Beogradu je dočekalo jedno poznato lice. Dugogodišnji član “armejaca”, Zoran Tošić obišao je svoje bivše saigrače u hotelu, veče pred utakmicu sa Crvenom zvezdom.

U razgovoru sa ruskim novinarima Tošić je rekao da CSKA očekuje ozbiljan ispit u Beogradu, kome on neće moći uživo da prisustvuje.

– Voleo bih da uživo odgledam utakmicu, ali teško mi je da kao fudbaler Partizana sedim na stadionu Zvezde. Nadam se da ćete me razumeti. To je kao da fudbaler CSKA dođe na stadion Spartaka. Nije realno, rekao je Tošić.

Bivši trener Zvezde Miodrag Božović izjavio je ruskim medijima da CSKA očekuje “pakao” u Beogradu, jer nikada nije igrao u atmosferi kakvu prave pristalice Crvene zvezde. I Tošić, koji je sedam godina nosio dres kluba iz Moskve se slaže s tim.

– Slažem se sa Božovićem. Navijači Crvene zvezde i Partizana imaju ‘nešto’. Igrao sam na mnogim stadionima, ali se malo toga može uporediti sa takvom atmosferom. Igrači CSKA zaista nisu igrali protiv ekipe koja ima takvu podršku.

Tošić nije štedeo reči hvale na račun večitog rivala. Upitan ko je najveća opasnost za CSKA, Tošić je rekao:

– Navijači (smeh). Šalim se, Crvena zvezda ima najjači tim u poslednjih nekoliko godina. Teško je izdvojiti nekog igrača, ali je reč o ekipi koja je odlično izbalansirana, pripremljena i fizički i taktički. Dobro su vođeni i ozbiljan su protivnik, rekao je Tošić, uz opasku da je bivšim saigračima otkrio nekoliko tajni o Zvezdinoj ekipi.

Ruske novinare je na kraju zanimalo koje finale Lige Evrope ove sezone je realnije: CSKA – Partizan ili CSKA – Spartak Moskva?

– Za mene je finale CSKA – Partizan idealno, rekao je Tošić.

Komentari