Crno-beli dobili zanimljiv savet pred Viktoriju

Vukadin Vukadinović Zlin

Partizan dočekuje Vikroriju Plzenj na stadionu u Humskoj u četvrtak, 15. februara od 21.05h, u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

U prethodnih nekoliko dana češki treneri, čiji su klubovi odmerili snage sa crno-belima na pripremama na Kipru, analizirali su igru srpskog šampiona. Fudbaler Sparte iz Praga, koji nastupa za Zlin kao pozajmljeni igrač, Vukadin Vukadinović za Sportski žurnal je govorio o prvaku Češke.

Ofanzivni vezista, koji je u Srbiji igrao za beogradski Hajduk, smatra da će prednost Partizana biti atmosfera na tribinama na koju igrači Plzenja nisu navikli.

Partizan mora da iskoristi to što će prvi meč igrati kao domaćin, a ukoliko budu pune tribine to će biti još jedan veliki motiv za njih. Plzenj nije navikao da igra u takvoj atmosferi. Ukoliko iskoriste zbunjenost koja će svakako biti prisutna među igračima Plzenja u prvih desetak minuta i postignu gol biće im otvoren put ka plasmanu u narednu rundu. Znači Partizan mora igrati ofanzivno od samog starta ukoliko želi da dođe do željenog rezultata, rekao je Vukadinović za Sportski žurnal.

Ipak, Vukadinović je naglasio da je Viktorija ozbiljna ekipa, daleko najkvalitetnija u Češkoj.

Plzenj ima odličnu ekipu. I pored toga što nemaju tako veliki budžet za dovođenje igrača kao što je to slučaj sa Spartom i Slavijom, oni su stalno u samom vrhu i poslednjih nekoliko godina igraju ili u Ligi šampiona ili u Ligi Evrope. Mislim da će teško ko uspeti da ih stigne i da će ponovo osvojiti titulu, dodao je Vukadin Vukadinović.

Komentari