Zvezda uputila novi apel navijačima!

Marakana

Manje od dva sata ostalo je do početka velike fudbalske fešte na stadionu “Rajko Mitić”.

Crvena zvezda dočekuje CSKA u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope.

Crveno-beli su još jedanput apelovali na svoje navijače da navijaju prema utvrđenim propisima UEFA, podsećajući da je klub pod uslovnom kaznom i da svaki incident može imati ogromne posledice.

Saopštenje prenosimo u celosti:

FK Crvena zvezda je najveći fudbalski klub na čitavom Balkanu. Generacije legendarnih igrača kroz 73 godine gradile su njenu veličinu. Rajko, Bora, Šeki, Džaja, Kule, Pižon, Šele, Dejo, Pančev i svi drugi koji su ikada makar jednom obukli naš dres stvorili su ono što smo sada: jedan od najvećih klubova u istoriji fudbala. Stela Rosa, Krasnaja zvezda, Red Star, Estrelja Roha, Roter Štern… svi znaju za nas.

Svi znaju i za naše navijače. Delije su uvek uz nas, i kad rezultati ne idu kako želimo i kada se osvajaju titule i ruše evropski velikani. Stadion Rajko Mitić je video na kolenima mnoge velike klubove. Nošeni hukom sa tribina naše legende su izgarale na terenu i pobeđivali smo Real, Liverpul, Bajern, Arsenal…

Sadašnji trenutak je takođe istorijski po mnogo čemu: nakon 10 godina smo ušli u grupnu fazu evropskih kupova a nakon 26 godina igramo prolećni duel u Evropi. Zato moramo da učinimo sve što je do nas da ni na koji način ne oštetimo klub koji volimo.

UEFA je USLOVNO UKINULA KAZNU!!!

Igraćemo pred punim tribinama, igrači će imati 12. igrača pored sebe. Svi se nadamo da ćemo proći i ovu prepreku. Ali da bismo i dalje mogli da budemo uz naše igrače, u nastavku ove sezone ili u prvim mečevima sledeće (a to je već u julu) moramo da se ponašamo po striktnim pravilima koja su potpuno ista za sve klubove u Evropi. Navijajmo za naše, a poštujmo protivnika ma ko on bio. Uzdržimo se 90 minuta od vređanja bilo koga po rasnoj, nacionalnoj, verskoj ili seksualnoj pripadnosti. Budimo ponosni na to što jesmo, ali bez ikakvih političkih parola, zastava sa likovima osoba koje su osuđene u bliskoj ili daljoj prošlosti, bez ikakvih čak i duhovitih asocijacija ili skandiranja koja bi mogla da dovedu do toga da se ova uslovna kazna aktivira i da naš klub sledećih nekoliko utakmica igra bez publike ili čak bude potpuno izbačen iz evropskih takmicenja. Svako od nas na ovom meču kreira sudbinu našeg kluba. Ili svi zajedno idemo tamo gde nam je i mesto, među velikane fudbala ili će popularna Marakana biti prazna a klub bačen u dugove bez nade za oporavak.

Svi smo ove sezone gledali Arsenal, vratili dug Kelnu i Sparti, iznenadili prebogati Krasnodar. Niko nas nije nadigrao i svuda smo proneli slavu kluba i zemlje kojoj pripadamo. Samo zajedno možemo mnogo, sve do zvezda, jer mi i jesmo Crvena zvezda !!!, stoji na sajtu Crvene zvezde.

Komentari