Napredak Zvezde na listi UEFA: Najbolji plasman u poslednjih 12 godina

Mičel Donald na utakmici sa CSKA

Nakon remija Crvene zvezde i CSKA iz Moskve, beogradski crveno-beli dodatno su popravili svoj plasman na UEFA rang listi.

Crvena zvezda je ovogodišnju evropsku sezonu započela sa 195. mesta na UEFA rang listi klubova sa koeficijentom 4.25. Zahvaljujući ulasku u grupnu fazu Lige Evrope, rezultatima ostvarenim u grupi i plasmanom u šesnaestinu finala, kao i remijem protiv ruskog CSKA, Crvena zvezda je već sada uspela da osvoji dovoljno bodova da može da se pohvali kako u prethodnih 12 godina nije imala bolji plasman.

Naime, Zvezda trenutno zauzima 116. mesto, što je skok za čak 79 mesta! Osvojenim bodom protiv ruske ekipe, Zvezda je napredovala za dodatnih osam mesta, preskočivši pritom klubove poput Lila, Bordoa, Apolona, Apoela…Crveno-beli imaju priliku da, ukoliko ostvare povoljan rezultat u Moskvi, dodatno napreduju na UEFA rang listi i time sebi obezbede povoljniji žreb narednog leta, kada klub čekaju nove evropske kvalifikacije.

Čak i u slučaju nepovoljnog rezultata, jasno je i da će Crvena zvezda zadržati aktuelnu poziciju jer klubovi koji se nalaze iza nje nisu učesnici nokaut faze ni jednog od dva evropska takmičenja.

Tako se aktuelna ekipa Crvene zvezde izjednačila sa generacijom 2006/07 koja je početak sezone dočekala takođe na 116. mestu.

Komentari