U petak nastupili svi srpski sportisti u Pjongčangu, Nevena Ignjatović najbolja

Nevena Ignjatović

Svi srpski sportisti nastupili su danas na ZOI u Pjongčangu.

Prva na programu današnjeg takmičenja je bila trka ženskog slaloma, gde je nastupila Nevena Ignjatović, koja je prvu vožnju završila na 27. mestu sa 3.21 sekundu zaostatka za prvoplasiranom. U drugoj vožnji je smanjila zaostatak za Fridom Hansdoter iz Švedske i sa vremenom 51.38 plasirala se na 26. mesto od ukupno 78 takmičarki.

U drugoj vožnji sam se maksimalno potrudila i stvarno sam htela da napadnem koliko god je to bilo moguće. Malo je duvao vetar na startu, ali sam se trudila da ne razmišljam o tome. Dosta dobro sam skijala do drugog prolaza gde sam imala veliku prednost, ali u delu gde je prevoj pred ravninu i gde stvarno treba imati maksimalno dobru liniju i poziciju, ostala sam malo pozadi i tu izgubila više od sekunde. Nisam ni zadovoljna, ali ni nezadovoljna jer sam se stvarno potrudila da pokažem dobro skijanje. Za mene je biti u prvih 30 u svetu iz male Srbije, koja je trenutno u skijanju na dosta niskom nivou, odlično. Sada ću se dobro odmoriti jer jedva čekam alpsku kombinaciju gde mislim da mogu da budem mnogo bolje plasirana, izjavila je Nevena Ignjatović posle trke.

Marko Vukićević i Marko Stevović su nastupili u trci Super-G u konkurenciji 62 takmičara. Marko Stevović je trku završio na 46. mestu u vremenu 1:31.70 i 7.26 sekundi zaostatka za pobednikom Matijasom Majerom iz Austrije, dok je Vukićević ostao bez plasmana.

Damir Rastić je nastupio u nordijskm trčanju u trci na 15 kilometara. Trku je završio na 68. mestu od ukupno 119 takmičara. U trci je pobedio Dario Kolona iz Švajcarske.

Sledeći nastup naših sportista zakazan je za sutra u 3h ujutro kada će Nevena Ignjatović nastupiti u superveleslalomu.

(Foto: OKS/RAS Aleksandar Dimitrijević)

Komentari
Advertisements