Juventusov sastav za gradski derbi protiv Torina!

Torinski derbi februar sastavi

U sklopu 25. kola Serije A susreću se Torino i Juventus, reč je o gradskom derbiju, poznatom pod nazivom “Derbi dela Mole”. U sastavu Juventusa ima nekoliko promena, a prva udarna vest je povratak Paula Dibale u Alegrijevu ekipu.

Jedno od iznenađenja je odluka Maksa Alegrija da Bufona stavi na klupu, a Poljaka  Šćešnjija ubaci u vatru. Alegrijeva odluka o izostavljanju Bufona za tako važnu utakmicu kao što je današnja, ponovo je pokrenula spekulacije o njegovoj budućnosti u Juventusu.

Bivšoj italijanskoj “jedinici”, ugovor ističe ovog leta, a “Gazzetta dello Sport” naglašava da je legendarni golman s današnjom odlukom Alegrija izgubio mogućnost da odigra svoj poslednji “Derbi dela Mole”.

Od ostalih promena u sastavu Juventusa, Mario Mandžukić nije u konkurenciji za današnji derbi zbog virusa, dok je Matuidi još uvek povređen, a Bernardeski ima problema sa povredom mišića, iako će najvjerojatnije započeti utakmicu od prve minute.

Torino ima uglavnom čistu zdravstvenu situaciju uoči današnjeg derbija. Jedini mogući izostanci su M'Baje Niang, Nikolas Burdiso i bivši igrač Juventusa, Tomas Rinkon. Andrea Beloti, koji je prošle nedelje postigao gol nakon dugo vremena, krenuće u špicu napada, potvrdio je Valter Macari na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Torino: Sirigu, De Silvestri, N'Kulu, Burdizo, Molinaro, Rinkon, Falke, Baseli, Obi, Ansaldi, Beloti.

Juventus: Ščešnji, De Šiljo, Benatia, Kjelini, Aleks Sandro, Kedira, Pjanić, Markizio, Daglas Kosta, Iguain, Bernardeski.

Komentari