Preteći transparent na tribinama stadiona Hamburgera, jasna je poruka igračima

Navijači Hamburgera

Klub iz najveće nemačke luke, Hamburger SV, nakon jučerašnjeg poraza od Bajera iz Leverkuzena od 2:1, nalazi se u izuzetno teškoj situaciji. Klub, koji nikada nije ispadao iz Bundeslige, trenutno je na pretposlednjem mestu na tabeli sa 17 bodova, čak šest manje od Majnca koji je na poziciji koja vodi u baraž.

Poraz od ”farmaceuta”bio je okidač za ogromno nezadovoljstvo navijača Hambrugera koji se ne mire sa činjenicom da njihov klub čeka teška borba za opstanak, a možda i selidba u Cvajtu. Oni su juče tokom drugog poluvremena istakli transparent igračima na kojem je pisalo: “Pre nego što sat otkuca, jurićemo vas po gradu”, aludirajući na čuveni sat na Folkspark stadionu koji otkucava već više od 54 godine, koliko Hambruger igra u Bundesligi.

U nemačkom šampionatu je ostalo još 11 kola do kraja, pa Hamburger ima vremena da izbori makar baraž za opstanak u elitnom rangu. Inače, u baražu se sastaju ekipa koja na kraju prvenstva zauzme 16. mesto u Bundesligi i tim koji takmičenje u Cvajti, završi na trećem mestu.

Komentari