Rekord u brzom šutiranju trojki na ,,Ol-staru”, Buker namestio nišan [VIDEO]

Buker

Košarkaš Finiksa, Devin Buker, pobedio je u ovogodišnjem izdanu u brzom šutiranju trojki koje se održalo noćas u okviru ,,Ol-star” vikenda.

Iako takmičenje nije krenulo očekivanom putanjom pošto protagonisti nisu namestili ,,nišanske sprave”, na kraju se završilo na spektakularan način. Devin Buker, košarkaš Finiksa stigao je do titule nakon što je u finalnoj seriji bio bolji od Kleja Tompsona i Tobajasa Herisa. Uspeo je da pogodi 28 od 34 moguća poena!

Pol Džordž i Kajl Lauri nisu zadovoljili, Erik Gordon je pogodio tek 12 poena, Bredli Bil 15, Vejn Elington 17. S druge strane, Bukeru i Tompsonu je po 19 poena bilo dovoljno za finale, dok je poen manje imao Heris koji je takođe uspeo da stigne do finala.

Da to nije bilo njegovo veče, Heris je pokazao u finalu kada je postigao 17 poena, dok je Klej Tompson bio odličan i pogodio 25 poena, ali ni to nije bilo dovoljno protiv čudesnog Devina Bukera. Sjajni košarkaš Feniksa pogađao je gotovo sve i tako postavio novi rekord ,,Ol-stara”.

Do sada, rekorderi su bili košarkaši Golden stejta, Stef Kari i Klej Tompson sa po 27 poena, ali u novom formatu koji je na snazi od 2013. godine, gde je moguće ubaciti 34 poena. Do tada, nije bilo šarenih lopti koje su vredele dva poena.

Komentari