Red bul predstavio privremeni izgled novog bolida i oduševio fanove [FOTO]

Austrijska ekipa Aston Martin-Red bul, predstavila je danas na stazi ,,Silverston” u Engleskoj, privremeni izgled svog bolida pred početak nove sezone u Formuli 1, koji je pokupio mnogobrojne simpatije.

Red bul, koji je uz Mercedes Benz i Ferari u poslednjim sezonama najuspešnija ekipa u Formuli 1, predstavila je danas bolid pod imenom ,,RB14”, sa kojim će dva vozača, Danijel Rikardo i Maks Verštapen, pokušati da vrate titulu svetskog šampiona u redove te ekipe posle pet godina. Izgled same formule je specifičan i pokupio je mnogobrojne simpatije fanova, ali to je samo privremeni izgled, s kojim će se vršiti testiranja, dok će konačana boja biti potvrđena naredne nedelje na stazi ,,Katalunja” u Španiji.

Vozač austrijske ekipe, Danijel Rikardo, danas je imao tu čast da bude prvi koji će provozati novi bolid koji je Red bul realizovao zajedno sa novim sponzorom, Aston Martinom.

Red bul je prva od ,,velikih” ekipa koje su predstavile svoj bolid pred početak nove sezone. Reno i Zauber su ekipe koje će svoje vozilo predstaviti u utorak, aktuelni svetski šampion, Mercedes i njihov najveći rival, Ferari, će to učiniti u četvrtak, dok će Meklaren u petak na svetlo dana izneti svoj model bolida.

Takođe, postoje i inovacije u odnosu na prošlosezonski model ,,RB13”. Bočni podovi su veoma uski. Izmenjena je karoserija pored i iza vozača uz jedinstvene aerodinamične uređaje ispred njih. Zadnje krilo je takođe doživelo promenu – ploče će moći da se pomeraju pod većim uglom i na agresivniji način nego što je to uobičajeno.

Red bul ima velike ambicije pred početak nove sezone, nakon što je Maks Verštapen pobedio u dve od poslednjih šest trka prošlosezonskog šampionata.

Nova sezona Formule 1 startuje 25. marta trkom za Veliku nagradu Australije na stazi u Melburnu.

Red bul

Komentari