Najbolji fudbaler Liona prelazi La Manš

Nabil Fekir

U dresu Liona, ove sezone, u punom sjaju je zablistao Nabil Fekir. Ovaj fudbaler je rođen u Lionu i za prvi tim nastupa od 2013. godine, da bi ove sezone na 22 utakmice u Ligi 1 postigao 16 golova, dva puta je bio strelac u Kupu Francuske, a tri puta u Ligi Evrope. To nije prošlo nezapaženo kod namoćnijih klubova u Evropi i, po svemu sudeći, već na leto Fekir će napustiti ”lavove”.

Izgleda da će još jedan fudbaler sa ”Žerlana” preći La Manš i poput doskorašnjeg klupskog druga, Aleksandra Lakazeta, postati novi ”tobdžija”. Naime, kako britanski mediji pišu, novi klub Nabila Fekira trebalo bi da bude Arsenal, pa će 24-godišnji ofanzivni vezista nastaviti niz Francuza koji su prešli na Emirejts. Celu priču je podgrejala izjava Fekirovog menadžera Žan-Pjera Bernesa, koji je rekao da ”Fekir naredne sezone sigurno neće igrati u Lionu”.

– Imam još dve godine ugovora sa Lionom i sada stvarno ne znam da li ću naredne sezone ostati na Žerlanu. Pitanje moje budućnosti je otvoreno i sve je moguće, rekao je Fekir.

Britanci, naravno, pišu i o novcu, pa je po njihovim medijima, Arsenal spreman da ponudi 45 miliona funti Lionu za Fekira i procenjuje se da će ta cifra zadovoljiti čelnike francuskog kluba.

Komentari