Odlazi jedan od najbitnijih igrača Lacija! Inter zadovoljno trlja ruke?!

De Fraj i Imobile

Direktor italijanskog Lacija, Ilji Tare, juče je, pre ligaške utakmice koju je ta ekipa igrala sa Veronom, potvrdio da će holandski štoper, Stefan De Fraj, napustiti klub na kraju sezone, pošto su propali višemesečni pregovori.

Pre jučerašnje utakmice sa Veronom, Lacio se nalazio u lošoj formi, pošto su zabeležili tek jedan remi na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, ali ih je sinoćnja pobeda vratila na pobednički kolosek i sada se nalaze na četvrtoj poziciji, iznad Intera.

Ipak, ono što je rastužilo Lacijale jeste potvrda uprave kluba da dvadesetpetogodišnji holandski štoper, Stefan De Fraj neće produžiti ugovor sa Lacijom, nakon što je klub povukao svoju ponudu za produžetak ugovora posle višemesečnih pregovora. Razlog za to nije poznat, a kako je rekao direktor rimskog kluba, Ilji Tare, sve će se znati na kraju sezone.

– Povukli smo se iz pregovora za produžetak ugovora sa De Frajom iz razloga koji ćemo kasnije objasniti. To je bio izbor posle višemesečnih pregovora. Ipak postoje ograničenja preko kojih ne možemo ići, rekao je Tare za italijanski ,,Medijaset premijum”.

Trener Lacija, Simone Inzagi, takođe se osvrnuo na ovu odluku kluba, istakavši da je De Fraj profesionalac i da će sezonu odraditi do kraja, na vrhunskom nivou.

– Saznali smo za tu novost u nedelju. Razoćaran sam, on je sjajan igrač, ali je ipak napravio drugačiji izbor. Bio je dobar večeras, i siguran sam da će nastaviti da daje svoj maksimum do kraja sezone, ipak je profesionalac. Klub je imao dobar predlog za njega, ali on je oklevao sa odgovorom, objasnio je nakon jučerašnjeg meča, Simone Inzagi.

Stefan De Fraj je 2014. godine stigao u Lacio iz Fejenorda za sedam miliona evra. Ove sezone odigrao je 27 mečeva i postigao četiri pogotka, a kao moguća destinacija u narednoj sezoni, spominje se milanski Inter!

Komentari