Valverde spremio iznenađenje u startnoj postavi za meč na Stamford Bridžu

Leo Mesi

Posle tačno šest godina fudbaleri Čelsija i Barselone večeras ponovo igraju u jednom od najvećih fudbalskih klasika u novijem dobu.

Mnogo je spekulacija o početnim sastavima dva tima, a juče se pojavila informacija da je Andre Gomes prvi pik za desni bok u formaciji 4-4-2, međutim, ta vest je demantovana je već danas.

Naime, Ernesto Valverde je tokom poslednjeg treninga na Stamford Bridžu proveo najviše vremena razgovarajući sa Aleksom Vidalom, koji je iskočio u prvi plan, kao najrealnije rešenje za tu poziciju.

Sistemom eliminacije, pošto Filipe Kutinjo nema pravo nastupa u LŠ (igrao za Liverpul jesenas), Nelson Semedo je suspendovan, a i da nije, svakako bi pre Serhi Roberto na beka, umesto na desnog veznog.

Valverde se dvoumio između Gomesa i Vidala na desnoj strani, a pošto je Gomes najsporiji igrač katalonske ekipe, koji pritom ne donosi prevagu ni na koji drugi način, a Plavci na levom boku imaju opasne Markosa Alonsa i Edena Azara, pa bi Vidal mogao mnogo više doprineti na toj strani.

Komentari