Srpski rukomet duboko u blatu: Žestok odgovor reprezentativaca selektoru Cvetkoviću

Rukometaši Srbije na treningu u dvorani Spaladium

Srpski rukomet je definitivno u dubokom blatu i biće potrebno mnogo hrabrosti i umešnosti da najpre ispliva na površinu, a zatim i krene putevima stare slave.

Nakon što je selektor Jovica Cvetković optužio igrače da su se tokom Evropskog prvenstva u Hrvatskoj provodili do ranih jutarnjih sati, usledio je odgovor reprezentativaca koji su žestoko kritikovali selektora.

U protekla dva dana smo bez ikakvog razloga i osnova stavljeni na stub srama zahvaljujući “selektoru” Jovici Cvetkoviću koji je izneo niz neistina na naš račun. Sada je došlo vreme da i mi progovorimo.
 Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka reč izrecena od strane Cvetkovića notorna laž. Da krenemo od osnovog, informisanosti.

Zar je moguće da selektor jedne zemlje ne zna u kom klubu mu igraju igrači?! Zar je moguće da je selektor pitao kapitena Žarka Šešuma kako je u Levenu, ne znajući, naravno, da je on već četiri godine u Gepingenu.

Zar je moguće da selektor postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću “gde si sad mali”, aludirajući na klub u kom igra, jer naravno to tek nije znao? Zar je moguće da selektor ode u Skoplje da obavi razgovor sa Alemom Toskićem, a on igra u Velenju? Onda valjda i nije trebalo da nas čudi što nije znao 85% protivničkih igrača.

Šta ćemo sa činjenicom da na 86% treninga nije ni bio. A, i kad jeste pušio je u sali gde se trenira! U trenerci sa grbom Srbije! Na pušenje u svlačionici pred svaku utakmicu smo navikli, to nije novina. 
Nijednom tokom Evropskog prvenstva selektor nije putovao sa ekipom autobusom, već privatnim kolima. Nije se znalo kad su doručak ili večera, kad se kreće iz hotela.

Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 evra samo za alkohol! Onda i ne čudi što je selektor svako veče bio u alkoholisanom stanju. Kulminacija je bila kad je u takvom stanju vodio utakmicu protiv Belorusije. Pod dejstvom alkohola je napao i udario potpredsednika Saveza, Dragana Škrbića.

Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali su ih i smirili strasti. U najmanju ruku je sramotno i ružno da svoje neznanje, nered i skandale Jovica Cvetković pravda preko naših leđa. Niko od nas nije išao na izlet, nego na Evropsko prvenstvo, da se časno i pošteno, kao i uvek, bori za svoju zemlju.

Naša je dužnost da ovo kažemo, jer javnost koja je uz nas i kad pobeđujemo i kad gubimo mora da zna istinu! Mi prihvatamo naše greške ali mi nemamo razloga da lažemo i izmišljamo, mi se ne skrivamo, pobedu slavimo, poraze priznajemo, navedeno je u saopštenju rukometaša Srbije.

Komentari