Cvetković: Neka dokažu šta su naveli i ostavljam rukomet, naš kvalitet je ograničen

selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković

Jovica Cvetković je odlukom Upravnog odbora RSS smenjen sa funkcije selektora.

Cvetković je u razgovoru za B92 istakao da oseća olakšanje.

Razrešen sam dužnosti selektora. Osećam se bolje i rasterećeno. Bilo je toliko poteškoća u proteklih 15 meseci u želji da se napravi rezultat u skrhanom srpskom rukometu, rekao je Cvetković u intervjuu za B92.

Na pitanje novinara zbog čega nije imao poverenje kod reprezentativaca, legendarni rukometaš je podsetio kako su se pojedini igrače ponašali na EP u Hrvatskoj.

Poverenje koga? Igrača koji se drzne da na velikom takmičenju ostavi grb svoje zemlje i ode u noćne lokale da pije. Ja ne dežuram ispred soba. Svi smo mi bili igrači i imali bubice, ali da se ovo događa na ovako velikom takmičenju.

Reprezentativci su optužili selektora da je dolazio u alkoholisanom stanju na treninge u toku EP. Cvetković je bio kategoričan po tom pitanju.

Neka dokažu to što su naveli i ostaviću rukomet za sva vremena. Nikada u životu nisam došao u alkoholisanom stanju na trening ili na utakmicu.

Srbija je na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj zauzela 12. mesto, što po Cvetkoviću nije neuspeh.

Mi smo pokušali da napravimo reprezentaciju. Naš kvalitet je ograničen. Naši igrači igraju za dobre klubove, ali oni su periferni u svojim klubovima, nisu nosioci igre. Mi smo sa takvim igračima pokušali da napravimo dobar rezultat. I mi nismo napravili neuspeh, dodao je sada već bivši selektor.

Komentari