Smenjen Jovica Cvetković!

Jovica Cvetković

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je odluku da smeni Jovicu Cvetkovića sa mmesta selektora muške seniorske reprezentacije.

Cvetković je na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije podneo izveštaj o događanjima na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj 2108, na kojem je Srbija zauzela 12. mesto. Ipak, većina članova UO nije usvojila Cvetkovićev izveštaj. Samo jedan član UO nije bio za smenu selektora “orlova”.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je odluku da ne usvoji izveštaj selektora muške reprezentacije Srbije Jovice Cvetkovića o nastupu na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Sa jednim glasom za i deset protiv, posle dvočasovne rasprave, odlučeno je da se Cvetkoviću uskrati poverenje.

Upravni odbor RSS će u najkraćem mogućem roku prema svojim normativnim aktima, Statutu i pravilniku o reprezentaciji doneti predlog za novog selektora reprezentacije Srbije.

Izveštaj selektora ženske reprezentacije Srbije, Ljubomira Obradovića, u vezi nastupa na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, usvojen je sa deset glasova za i jednim protiv, stoji u saopštenju na sajtu RSS.

Podsetimo, Cvetković je optužio igrače da su se ponašali neprofesionalno na EP.

Savez ništa nije uradio da nam obezbedi pripreme. Nisam bio u situaciji da stvaram reprezentaciju kao od 2006. do 2009. godine, već sam morao da je sastavljam od igrača koji nisu bili disciplinovani, niti su ikada u karijeri ostvarivali veće uspehe, rekao je Cvetković, a preneo B92.

Došlo je i do sukoba između Cvetkovića i pojedinih članova UO, a oglasio se i predsednik RSS Božidar Đurković.

Nije tačno da Savez nije obezbedio uslove reprezentaciji. Jovice, očekivao sam više samokritičnosti, tvoj izveštaj ne sadrži dosta toga. Nismo mi birali igrače i pravili taktiku, nego ti. Niko ti se nije mešao u izbor, rekao je Đurković, a preneo B92.

Komentari